Новата диета и упоритите тренировки във фитнеса са ти помогнали да свалиш желаните килограми, но все коремът ти не е напълно плосък. Как да се отървеш от упоритите тлъстинки в долната част на корема? Като следваш тези три правила!

Когато се храниш

Погледни критично и честно към начина си на хранене и състоянието на стомаха ти. Може би не мазнините са причината, а въздухът, който се намира в храносмилателната ти система. Ако не приемаш достатъчно фибри (нуждаеш се от 25-30 грама на ден), това можеш да доведе до подуване на корема и запек. От друга стана, консумирането на твърде много фибри или храни, които предизвикват газове (като броколи, ябълки и бобови растения) също може да ти попречи да имаш плосък корем. Ако проблемът е комплексен, отново има решение от природата – някои храни, като боровинките, доказано елиминират мазнините около талията, така че направи си едно боровинково смути или заложи на повече салати и коремът ти скоро ще стане напълно плосък.

Когато правиш кардио

Според проучванията интервалните тренировки успешно се справят с излишните мазнини в областта на корема. Ако обикновено тичаш, караш колело или плуваш с постоянно темпо, добре е да включиш няколко сесии с много бързо темпо. Не е нужно те да са по-дълги от 10-60 секунди, но наистина ще те изпотят. Високоинтензивните интервални тренировки са базирани на същия принцип. При тях даваш максимума от себе си за определен период от време, който е последван от кратка почивка.Тези тренировки са кратки, но много интензивни, което позволява и на хората, който разполагат с малко време, да получат страхотни резултати.

Когато правиш силови упражнения

Коремните преси могат да изваят плочките ти, но те се фокусират само върху определена група от коремни мускули. Затова трябва да включваш различни упражнения за корем. Особено ефективно е упражнението „дъска“. Опитай да включваш и различни предмети в тренировките си – като топки, кърпи, гирички.