Една майка от Лас Вегас започва да тренира йога, за да се пребори с депресията и натрапчивото безпокойствие, което не ѝ дава покой нито ден. Днес йогата е съществена част от живота на тази майка и нейните деца.

31-годишната Съмър Перез всеки ден прави йога заедно с децата си – 5-годишният Джейдън и 3-годишната Кеталея.

„Децата наблюдават тренировките ми от първия ден. Е, тяхното поведение е нещо средно между гледане и катерене върху мен”, разказва Перез.

Според нея йогата е направила децата ѝ много по-спокойни, а нея е направила по-добра майка.

„Йогата и медитацията ми помогнаха да се справя с най-болезнените спомени, които бях заровила дълбоко в сърцето си”, обяснява Перез, за която било ежедневие да крие болката си. „Сега, когато имам деца, не мога да си го позволя. Трябва да се изправя пред проблемите, а не да ги избягвам. Не искам децата ми да преминат през онова, през което преминах аз.”

Перез съветва всички майки да отделят мъничко време за йога, независимо колко заети се чувстват.

„Невинаги имам нужното спокойствие, но правя всичко по силите ми. Децата ми се вдъхновиха да практикуват йогата, защото наблюдаваха тренировките ми, а не защото съм ги насилвала.”

Съмър Перез съветва всички майки да намерят малко време за себе си, да се отдадат на спокойната йога, която ще ги зареди с енергия.

„Искам да споделя опита си с останалите, да им помогна да преминат през мрака и да открият надежда, да се свържат със себе си и да бъдат силни вътрешно.“