Овен

Аха да атакува

Общо поведение: Разумът - не че въобще има думата - му казва да стои настрана, но огромното любопитство го тика сякаш с невидима ръка към НЛО-то.

Първа реакция: Овенът подскача възмутено и аха да атакува. Стои леко приведен, със стиснати юмруци и с главата напред. След десетина секунди осъзнава, че дори неговите рога може да се окажат безполезни при среща със зелените човечета.

Какво им казва: Дано да идвате с мир!

Как постъпват извънземните: Пращат с мир робот, който да прибере Овена при останалите зверове в лабораторията на летящата чиния.

Телец

Изпуска си сандвича

Общо поведение: Телецът е страхлив, но още повече се бои да не би някой да си помисли, че го е страх. Затова се държи мъжки. Нещата драстично се променят, щом с него има деца или любими хора.

Първа реакция: Спира да яде, сандвичът пада от ръката му и устата се отваря широко от изумление. Мисли си: “Боже, какъв грамаден кораб. И колко са грозни!”

Какво им казва: Вървете си с мир!

Как постъпват извънземните: Заобикалят го отдалеч, в случай че е сам. Ако с него има деца, палят чинията и газ към небето!

Близнаци

Правят си селфи с тях

Общо поведение: Близнаците вярват че е инфантилно да вярваш в извънземни. За тях е по-леко да преглътнат факта, че виждат НЛО, ако си представят, че просто са полудели и имат халюцинации. Всичките им останали действия са в съответствие с тази самозаблуда.

Първа реакция: Разсмива се безумно и вади телефона да снима.

Какво им казва: Брато, мръдни по-вляво да хвана и летящата чиния!

Как постъпват извънземните: Мръдват, за да влязат в кадър, след което с много нежност прибират Близнака на кораба, за да проверят какво не му е наред с главата.

Рак

Опитва се да ги нахрани

Общо поведение: Раците знаят, че съществуват извънземни. Виждали са ги неведнъж или познават хора, които със сигурност са ги виждали. За тях срещата е дългоочаквана.

Първа реакция: Зашеметен от красотата на светещия извънземен кораб, Ракът не смее да помръдне. Малко по-късно предпазливо се насочва към инопланетяните, за да ги посрещне и нагости.

Какво им казва: Ако идвате с мир, заповядайте, имам яхния от козленце с джоджен.

Как постъпват извънземните: Опитват се да се откопчат от любезния Рак, докато накрая се озовават насядали около масата в кухнята с димящи чинии пред себе си.

Лъв

Мълчи презрително

Общо поведение: Лъвът се отнася към извънземните, както към всички останали обожатели. Всяко същество има право да се възхити на интелекта, красотата и осанката на Цар Лъв. От друга страна, именно поради смразяващата си интелигентност, Лъвът не може да си позволи да вярва в зелени човечета.

Първа реакция: Боже, какви са тези глупости, сигурно сънувам!

Какво им казва: Мълчи презрително.

Как постъпват извънземните: Мълчат презрително. След известно време става ясно, че контакт не може да бъде осъществен, затова се прибират в НЛО-то и отлитат.

Дева

Надявам се да не сеете зарази

Общо поведение: Девата винаги си е знаел/а, че имаме братя по разум. Наличието на НЛО, не разтърсва по никакъв начин възгледите й/му за света.

Първа реакция: Леле боже! Извънземни! Извънземни?!! Какво да правя, какво да правя?

Какво им казва (след като се е взел/а в ръце): Добри дошли на планетата Земя. Надявам се, че ще се съобразите с тукашните порядки и няма да късате глави, да превръщате хора в зомбита и да сеете зарази.

Как постъпват извънземните: Приближават се предпазливо, оглеждат Девата и решават да си потърсят друг землянин.

Везни

Ама вие сериозно ли?

Общо поведение: Това, че някой е извънземен, не означава, че с него не може да се говори или пък да се влезе в други – примерно търговски – взаимоотношения.

Първа реакция: Я виж ти! Ама вие сериозно ли? Истински извънземни!

Какво им казва: Ооо, здрасти! Не сме ли се срещали на един купон, не… коктейл май беше. Имам тук едни часовници, много изгодно ги продавам.

Как постъпват извънземните: Отчаяно повтарят: “Уважаеми земляни, идваме с мир”, докато Везната се опитва да ги завлече на някакво джамбуре, където да ги запознае с приятелите си.

Скорпион

Откога ви чакам

Общо поведение: Принципно Скорпионът вярва, че не сме сами. Тоест, ние, хората, духовете, душите на покойниците, вещиците и всички останали във физическия и астралния свят не сме сами на тази вселена.

Има и извънземни духове и нечисти сили.

Първа реакция: Оцъкля очи от радостна възбуда. Впоследствие се овладява и добива нормалния си, леко ленив вид на привидно дремещ леопард.

Какво им казва: Откога ви чакам!

Как постъпват извънземните: Прибират си Скорпиона, понеже веднага разбират, че е “от техните хора”.

После, разбира се, горчиво съжаляват.

Стрелец

Извънземните хукват да бягат

Общо поведение: Смел, безотговорен, безразсъден и прелюбопитен, Стрелецът се хвърля с главата напред в приключението.

Първа реакция: Еха! Летяща чиния! С извънземни! Чакай да ги снимам. Не, първо ще ги огледам. Не, ще се обадя по телефона на приятелите. Я първо да се запозная с тях!

Какво им казва: Пелтечи, в устата му напират страшно много думи. Накрая се втурва към космическия им кораб, за да го огледа как работи.

Как постъпват извънземните: Хукват през глава – досега не са виждали землянин, а този специално им изглежда опасен.

Козирог

Вие от коя телевизия бяхте?

Общо поведение: Козирогът е човек любознателен. Но фактът, че от нещо, което прилича на излязло от филм на Спилбърг, излизат странни зелени човечета, го навежда на мисълта, че по някакъв начин някой му е организирал грандиозна скрита камера и затова трябва да се държи подобаващо.

Първа реакция: Сепва се. После решава, че не може да е истинско НЛО, и се взема в ръце.

Какво им казва: Здравейте, вас от коя телевизия ви изпращат?

Как постъпват извънземните: Подават му маслинена клонка, защото са чели, че така земляните изразяват добронамереност.

Водолей

Казва си “Най-сетне!”

Общо поведение: Най-сетне, въздъхва Водолеят. Най-сетне той е получил доказателство за нещо, в което отдавна е убеден – че просто няма начин да сме сами в тази вселена.

Първа реакция: Малко се стряска при вида на сияещия космически кораб, но бързо се окопитва. Изчаква на място, за да види какво ще направят гостите.

Какво им казва: Приветствам ви от името на цялото човечество, но по-добре не доближавайте до съседа, че има пушка.

Как постъпват извънземните: Извънредно са учудени, че са срещнали интелигентно същество на тази задръстена планета.

Риби

Проявяват любопитство

Общо поведение: Рибите по принцип са любезни, учтиви и отзивчиви хора, така че и с “чужденците” се отнасят по същия начин.

Първа реакция: Никаква. Нула! Видели са летящата чиния, да. Дори са забелязали, че е грамадна, сияе и се носи на въздушна – или може би магнитна – възглавница, над земята.

Какво им казва: Рибата си мълчи. Не защото изчаква да види какво ще кажат извънземните, а понеже е потънала дълбоко в мислите си.

Как постъпват извънземните: Прегръщат мълчаливата Риба, защото веднага усещат, че в гърдите й тупти сърце, сродно на тяхното.