Зодиакалните знаци от различните стихии - земя, въздух, огън и вода, се държат по различен начин, когато са влюбени и имат връзка. В тази статия ще разберете защо.

С помощта на астрологията може да се събере много информация за човек. Звездите казват много за това как живеем, как изглеждаме и как изразяваме чувствата си. Огнените знаци обичат страстно, земните знаци - предпазливо, въздушните знаци - интелектуално, а водните - емоционално. Всяка зодия показва определен репертоар от характеристики, които съответстват на енергията на техния знак. От Овен до Риби - ето как се държат дванадесетте знака, когато са влюбени.

Овен

Овенът е страстен любовник, който обича с яростен и пламенен ентусиазъм. Кардиналната енергия на техния знак ги насърчава да бъдат откровени и директни в чувствата си. Овенът обича тръпката от преследването, въпреки че може бързо да се отегчи, преди да премине към следващата си страхотна афера.
Смелият Овен вероятно ще направи първия ход. Чувствата им са интензивни и бруталната им честност или ще създаде, или ще прекъсне една връзка.

Телец

Телецът е заземен земен знак, който изисква физически контакт, за да се чувства сигурен. Влюбените Телци са чувствени и ще инициират чести прояви на обич към хората, които са спечелили любовта им.
Този земен знак обича да се обгражда с материални притежания, така че не се изненадвайте, ако вашият партньор Телец реши да ви обсипе с подаръци, за да изрази любовта си. Телците са естествено щедри и са романтици по душа.

Близнаци

Близнаците се влюбват чрез общуване и обичат да ухажват партньора с думите си. Този приказлив въздушен знак е предразположен към флиртове и понякога може да изглежда доста непостоянен. Близнаците търсят любим човек, който ги стимулира интелектуално и разбира нуждата им от свобода.
Близнаците ще инициират контакт и ще прекарат много време в обсъждане на различни теми, когато изпитват романтични чувства към някого. Очаквайте заинтересован Близнак да изпраща текстови съобщения или да се обажда често, което е рядко постижение за този самодостатъчен знак.

Рак

Ракът обича силно и привързаността им трудно може да бъде пропусната. Раците обичат да показват любовта си и да им се показва любов в замяна. Този воден знак е силно емоционален и иска да посвети всяка част от себе си, когато е във връзка.
Раците могат да изглеждат затворени, ако се чувстват застрашени, но като цяло ходят с открито сърце. Те имат големи очаквания, когато става въпрос за романтика, и изискват напълно отдаден партньор.

Лъв

Подобно на Овен, Лъвът е пламенен любовник с интензивна страст, която може да бъде завладяваща. Гордият Лъв едва ли ще покаже открито сърцето си като Рака, но силните им чувства не бива да се подценяват. Лъвът обича с ентусиазъм, който може да освети стая или да я погълне.
Увереният Лъв ще разкрие чувствата си, когато е влюбен и понякога може дори да изглежда агресивен. Те са верни любовници, които очароват партньорите си с ласкателство и внимание.

Дева

Девата е по-сдържана от Лъва и показва своята привързаност по по-фин начин. Този земен знак обича предпазливо. Девите предпочитат да опознаят добре потенциалния си партньор, преди да преминат към следващата стъпка в една връзка.
Аналитичните умения на Девата им позволяват да определят точно нуждите на партньора си. Девите ще забележат незначителни подробности за своите близки и ще направят няколко малки жеста, преди най-накрая да си позволят да бъдат уязвими.

Везни

Везните се чувстват завършени във връзка и често прекарват времето си в търсене на „другата си половина“. Този въздушен знак търси хармония и красота. Везните рядко предизвикват спорове; вместо това обсипват партньора си с комплименти и изслушват внимателно проблемите му.
Везните са по-малко склонни да бъдат директни относно чувствата си, отколкото други знаци като Овен например. Те са романтични, идеалисти са и често привличат партньорите си с традиционни жестове.

Скорпион

Трудно е да пропуснете интереса на Скорпион, тъй като той обича с яростна интензивност, която може да бъде задушаваща. Скорпионът има тъмна страна. Скорпионите могат да бъдат обсебващи и ревниви, да завиждат за всяко време, което партньорът им прекарва с друг човек.
Въпреки че в началото Скорпионът може да изглежда с твърда черупка, дълбочината на чувствата му скоро се разкрива. Скорпионите са упорити, водени от емоциите си и могат да бъдат прекалено драматични с обясненията си в любов.

Стрелец

Стрелецът е свободолюбив огнен знак, който се нуждае от партньор, който обича забавлението толкова, колкото и той. Оптимистичната им енергия е заразна. Те внасят настроение в живота на своите близки, привличайки ги с топлата си енергия.
Подобно на другите огнени знаци, Стрелецът е откровен и вероятно ще каже на някого директно дали има чувства към него. Стрелците често ще се опитват да впечатлят партньорите си с опита и познанията си за света.

Козирог

Подобно на Девата, Козирогът е срамежлив и сдържан, що се отнася до въпросите на сърцето. Козирозите търсят дългосрочен партньор, който ще се превърне в основен елемент в техния организиран живот. Козирогът може да бъде традиционалист, предпочитайки старомодни изрази на привързаност като цветя и шоколад.
Може да бъде трудно да се преценят истинските чувства на Козирога. Независимо от това, те са верни любовници, които са щедри и защитават своите партньори.

Водолей

Водолеите могат да изглеждат отнесени, тъй като този въздушен знак постоянно е с глава в облаците. Въпреки че изглеждат емоционално недостъпни, те са невероятно любящи и грижовни. Подобно на Близнаците, Водолеят проявява интерес към начина на мислене на партньора си и обича да научава всичко за своите любими хора.
Водолеят обича свободата, затова се чувствайте поласкани, ако жертват пространството си, за да прекарвате времето си заедно. Водолеят търси интересен партньор, който може да задържи вниманието му.

Риби

Рибите са другият емоционално воден знак, въпреки че чувствата им са по-трудни за дешифриране от тези на Скорпиона или Рака. Рибите имат мистериозна аура, която ги свързва с духовното царство. Може да бъде трудно да се каже какво наистина чувстват Рибите поради тяхната загадъчна и интровертна природа.
Рибите могат да се опитат да привлекат вниманието на потенциалния си партньор с копнеж за зрителен контакт и срамежливи, фини сигнали. Те са мечтатели и романтици, които могат да идеализират любовта, когато са във връзка.