Всяка уважаваща себе си млада дама има еталон за идеалния мъж, именно с който тя сверява качествата на своите кавалери. И отново, и отново избира един и същи тип мъже. Не вярвате? Сега ще ви кажа какви мъже избират дамите от всяка зодия, а вие сами проверете дали това е вярно. 

Овен

Дамата Овен избира мъж, с който не се срамува да се покаже пред хората. За нея е важно той да не е някой, който след пет чашки да започне да разказва разни вицове, представяйки ги за житейски истории. Тя търси интелигентен, ерудиран, изтънчен и духовит човек. Няма да е лошо да бъде красив... и богат. Като цяло, това е идеалният принц за дамата Овен. Такъв мъж живее в свой собствен свят и е необходимо някой да го сваля на земята. И кой ще го направи, ако не момичето Овен?

Телец

Дамата Телец си избира мъж, включен в Червената книга на застрашените видове. Застрашен, не заради това, че е ценен трофей, а защото не е приспособен към живота - като тигър с перки. От една страна, той е класическият истински мъж, от който капе тестостерон и от ушите, а от друга - абсолютен кретен. Тази коктейл би отказал всяка жена, но не и дамата Телец: тя ще бъде до него по целия път, за да мотивира несериозния лентяй да се превърне в мъж мечта. Защо ли? Защото това според нея е много забавно. А Телецът има специфично чувство за хумор, нали знаете...

Близнаци

Близнаците избират неизвестни малки зверчета. Дамите Близнаци са необикновено проницателни и обикновено виждат всичко, затова са убедени, че повечето мъже са непоносимо скучни типове. Или маниаци! Или невероятни интроверти... Дамата Близнак подозира, че там, под ледената му броня, трябва да се крие нещо много интересно и затова започва да го обича възторжено и в същото време да му прави дисекция: Какво има там, каква загадка се крие вътре? Тайна обикновено не открива, което обаче не я разстройва много: тя е оптимистка и смята, че някой ден ще попадне на орех с превъзходна ядка.

Рак

Раците избират мъже, които са като вълци единаци. Най-добрият мъж за дамата рак е мъжът, който пожелава всички жени в радиус от триста километра и всички искат от него син и дъщеря. И не защото младата дама иска всички да й завиждат: точно обратното, момичето Рак не може да търпи излишното внимание към своята личност. Просто защото тя не си избира мъж за любовен роман, а съпруг от който би искала незабавно да има деца.

Лъв

Лъвиците не избират мъжете. Те ги подчиняват. Избранникът им трябва да има наистина изключителни качества: от една страна, трябва да бъде най-готин във всяко едно отношение, а от друга - да не е нещо повече от лъвицата, защото в противен случай как ще ѝ се покланя? Но понякога, в моменти на объркване, Лъвицата може да благоволи да избере и някой неудачник сред своите най-жалки васали. И той може да сметне, че е спечелил от лотарията. Скоро след това тя разбира се, ще го изхвърли, но само след като се наиграе на играта "научи просяка да се държи като принц." И го научава наистина. Просто защото Лъвиците са много добри в това.

Дева

Девата избира за себе си еталонния красавец. Такъв, че от пръв поглед сърцето ѝ да прескочи един удар и да падне някъде в дълбините на съзнанието й. Защото само перфектната мъжка красота е в състояние да накара Девата да си изключи мозъка. Но това, разбира се, е чиста измама. Защото на една средностатистическа Дева ѝ отнема около 30 минути, за да разглоби на съставните му части един средностатистически мъж, внимателно да го проучи, анализира, да го признае за годен и да го сглоби отново. И чак след това да включи на режим: "Ах, аз си загубих главата от красотата му!”

Везни

Везните избират обикновени момчета. Ама съвсем обикновени. Дамата Скорпион с върха на опашката веднага ще разкара от полезрението си това едноклетъчно. Но младата дама Везни ще бъде щастлива именно с него. Защото прекрасните пориви на нейната нежна душа трябва да се уравновесят и да поддържа перфектния баланс в своята вътрешна вселена. Затова дамата Везни избира забавен и добър човек, на който снобизма му е абсолютно чужд. Но той има много други предимства. Може например да свали котенце от дървото, без да се притеснява и да пита младата дама Везни кой ще се погрижи за тази пухкава топка, кой ще я къпе, храни и лекува след това. Това ще направи самият той!

Скорпион

Скорпионите избират сложни мъже. Не такива като всички останали, а непризнати гении и латентни психопати, убедени мизантропи и творчески алкохолици. Като цяло – истински чудовища. Всички онези, от които другите зодии бягат като от огън, тъй като не са им по силите. Но за една млада дама Скорпион той ѝ е напълно равен. Защото тя самата може да се превърне в чудовище, ако пожелае. За щастие това не се случва много често (затова всички ние все още сме живи).

Стрелец

Дамата Стрелец избира мъж, с който ѝ е интересно, с който целият ѝ живот веднага ще се трансформира в един безкраен купон с изненади, блекджек и палачинки. И тъй като животът на дамата Стрелец, дори без мъже, е пълен с интересни събития и приключения, следователно тя избира само най-добрите от най-добрите. Онези, за които някои дори се страхуват да мечтаят. В такъв случай за завистливките е по-добре да останат близо до дамата Стрелец: тя все пак ще намери за себе си някой по-интересен екземпляр и премиялният принц ще може да бъде присвоен.

Козирог

Дамата Козирог избира чувствителния "емпат". Тъй като тя, разбира се, е Желязната лейди, но само отвън. Отвътре е обикновена жива жена (ние сме в шок!) и всъщност се нуждае от човек, който разбира чувствата ѝ. Такъв, на когото не е необходимо да обяснява. Но пък от друга страна на чувствителния емпат обикновено трябва да обяснява всичко останало: как да си навие будилника, как да пазарува и как да си запише час при лекаря... А този много чувствителен човек най-вероятно ще бъде музикант, поет или актьор. Напълно потопен в творчеството си. И младата дама Козирог е единствената жена, която е в състояние да издържи ежедневното безсилие на тази творческа личност. Казахме ви, че е Желязната лейди, нали така?

Водолей

Дамата Водолей избира добрия стопанин. Тези дами смятат, че светът е красив, но не е перфектен. А за да бъде съвършен, трябва да се премахнат разписките и квитанциите. И около 100 500 омразни неща в същия дух. Като цяло младите дами Водолеи витаят в облаците и им е скучно да се занимават с досадните неща от бита. Ето защо дамата Водолей е щастлива да делегира тези отговорности на мъжа, който може да прави всичко: да изкарва пари, да прави ремонт, да сготви супа, да излекува котката. И да я събужда всяка сутрин. 

Риби

Рибите избират грижовен мъж. Това винаги изумява всички други знаци, защото около очарователните Риби винаги плуват усмихнати акули: милионери, аристократи и изобщо - силните на деня. Рибката си избира някоя невзрачна херинга, а всички други викат възмутено: "Какво видя у него?!?" Отговорът: Рибата намира човек, който ще замени собствената ѝ майка. Това означава, че през целия ѝ живот ще я носи на ръце и ще прави всичко останало. А дамата Риба само ще капризничи красиво. И тогава всички други знаци ще викнат завистливо: "Къде успя да го намериш?" Но рибата, разбира се, няма да отговори.