Овен

Овните имат самочувствие и са общителни. Те обожават предизвикателствата и привличат околните със своя чар. Негативната част на това е, че понякога буквално превземат партньора си, особено ако имат връзка с някой по-смирен знак. 

Овните често се чудят защо връзките им приключват толкова неочаквано, когато те са смятали, че нещата вървят (почти) добре. За да прекъснат тази тенденция, те трябва да се научат понякога да бъдат тихи и да изслушват. Да отделят време наистина да чуят партньора си, да разберат от какво точно имат нужда и да забавят темпото на живота си, за да са сигурни, че могат да му го осигурят. Да се опитат да вървят ръка за ръка с него, вместо да го ръководят. 

Телец

Телците винаги са наясно с най-големия си недостатък - тяхната упоритост. Тя може да се изрази и с положителен знак - те са невероятни приятели. На тях може да се разчита, интересни са и с тях можеш да се забавляваш. Когато харесват някого, те се отдават с цялото си същество. 

Инатът им и фактът, че трудно се разделят със свободата си, обаче могат да им изиграят лоша шега. Могат да бъдат и доста мързеливи. За да открие любовта, един Телец трябва да реши, че иска това със сърцето си и трябва да се отвори за нея. Другите хора не са врагове. Те не се опитват да откраднат нещо или да направят живота на Телеца безинтересен. Представителите на тази зодия просто трябва да си дадат сметка, че потенциалните партньори са флагчета по пистата, наречена "живот" и е необходимо да решат дали си заслужават да се борят, за да ги покорят. 

Близнаци

Близнаците са много енергични имат добре развито въображение. Те никога не губят детското си любопитство и обожават да научават непрекъснато нови неща и да опознават света около себе си. 

Това обаче им пречи да се обвържат сериозно. За тях просто е изключително трудно да разберат какво точно искат. Как може да се обвържеш трайно с нещо, ако не си сигурен, че ще го пожелаеш и утре?

За да открие един Близнак любовта, е необходимо той да се справи със своето безпокойство. Най-лесно това би се получило, ако попаднат на човек, който също има приключенски дух. Близнаците трябва да потърсят партньор, за когото обвързването не означава забавяне, а откриване на човек, с когото да се движи заедно напред.

Рак

Раците могат да бъдат перфектните партньори, освен ако не ви задушат междувременно... Те са невероятно любящи, романтични и щедри. Eдин Рак ще направи всичко по силите си, за да се чувства партньорът му обичан и щастлив. 

Въпреки това представителите на тази зодия трябва да отделят време, за да работят над себе си и да съзреят преди да се отдадат на сериозна връзка. Ако изведнъж скочат в нещо сериозно, преди да са придобили достатъчно самочувствие и вяра в себе си, те обикновено са несигурни и отчаяно се нуждаят от обожанието и вниманието на партньора си. Тогава започват да се цупят, вместо да си признаят какво им тежи.

Точно защото Раците дават изключително много в една връзка, на тях им е необходимо време, за да се уверят, че ще попаднат в здравословни отношения. 

Лъв

Лъвовете са креативни и мотивирани. Обикновено са доста умни и на тях им е необходимо значително по-малко време, за да успеят в начинанията, с които се заемат, отколкото на останалите. Това, което ги затруднява, е да получат признанието, от което се нуждаят. Затова и често предпочитат да останат сами, въпреки че силно искат връзка. 

Най-голямата пречка пред любовта за един Лъв е желанието му да се отдръпва от връзките и да не улегва. Представителите на тази зодия имат нужда да бъдат заобиколени от приятели и семейство, които ги поддържат, подкрепят и които им правят комплименти, докато открият собствената си стойност, за да могат да изградят здрава връзка. 

Дева

Те обожават да работят и са много практични. Девите са перфектният партньор за представителите на почти всички зодии. Хората обичат да общуват с тях, защото те се нагърбват с правенето на плановете, откриването на най-добрите ресторанти и изготвянето на семейния бюджет. Девите често съставят и планове как да максимизират всяка област от живота на своя партньор. 

Основният проблем на представителите на тази зодия е да излязат от черупката си и от зоната си на комфорт, за да срещнат правилния човек. За една Дева е много лесно да си създаде собствена рутина и да бъде щастлива със себе си, както и с едни и същи хора, които я заобикалят от години. Любовта обаче изисква работа и показване на уязвимост. 

Везни

Те не харесват скандалите и конфронтациите и често задържат яда в себе си. 

Избягването на напрегнатите моменти обаче често може да се превърне в лошо качество. Везните просто искат да имат хармонични отношения. Необходимо е да научат, че за да бъдат щастливи трябва да споделят нещата, които ги притесняват на момента. Да не чакат всичко да изскочи на повърхността изведнъж, когато вече няма връщане назад. Всъщност тези разговори не са толкова трудни, колкото си мисли една Везна, а те ще й спестят доста време и ядове. 

Скорпион

Най-често Скорпионите са от типа хора, които или обожаваш или мразиш. Рядко има някой, който да е безразличен към представителите на тази зодия. Те са самоуверени и страстни, освен това се славят и като най-добрите сексуални партньори в зодиака. 

По ирония на съдбата обаче най-лошото им качество в любовта е същата тази страст. Те могат да бъдат ревниви, всепоглъщащи и доста манипулативни. За тях е много важно да бъдат прави, трябва да спечелят всеки спор, не им е достатъчно просто да бъдат обичани, те трябва да бъдат почитани от партньора си. 

За да създадат здравословни отношения, е необходимо да открият някой, който да балансира техния характер, а не да го предизвиква. Представителите на останалите водни зодии - Риби и Рак са добър вариант. 

Стрелец 

Обикновено Стрелците са най-забавните хора в тяхното обкръжение, затова за тях не е трудно да привлекат партньори в своя живот. 

Проблемът е, че заедно с хумора и откритостта, при тях се проявява и липсата на такт, което може да отблъсне околните. За един Стрелец е изключително лесно да обиди някого без да иска. 

Те могат или да изчакат да попаднат на дебелокож човек, който не се засяга лесно или да се опитат да дадат голямо количество сигурност и признателност на партньора си, така че той да се чувства достатъчно уверен, че няколко недоразумения да не го отблъснат. 

Козирог

Козирозите са независими и доста умни. Обикновено са много успели в професионалната среда. Знаят как да работят здраво, за да достигнат целите си. 

За съжаление по въпросите на любовта те са меко казано боси... Могат да бъдат студени, заядливи и... скучни. За тях е много важно да развият въображението си и да бъдат по-отворени. Когато са във връзка, е необходимо да си дадат ясна сметка, че трябва да работят върху това да поддържат пламъка на любовта. За един Козирог е трудно да си представи как точно се получава това, затова му предлагаме да гледа на отношенията си като на ангажимент и да включи в седмичния си график време за романтични срещи и за правене на нови и вълнуващи неща с партньора, когото обича. 

Водолей

Интелигентни, забавни и оригинални, Водолеите обикновено са чудесни хора. Често вдъхновяват другите да станат по-добри и да развиват множество свои качества. Това обаче не ги прави перфектни във връзките, които имат. 

Водолеите сами се превръщат в най-голямата си пречка по пътя към любовта. Те не обичат да изразяват емоциите си и се чувстват в капан, когато са обвързани. За да проработят отношенията им, е необходимо да бъдат с някой, който не ги притиска, който ги окуражава да проявяват своите индивидуални черти и да приема желанието им за независимост. 

Водолеите трябва да бъдат готови да излизат с хора, които също са дълбоки индивидуалисти. Необходимо е да се спрат на партньори с опит, които няма да бъдат отблъснати от липсата на внимание. Представителите на Стрелец или Близнаци могат да бъдат отговора на този проблем. 

Риби

Състрадателни, любящи и отдадени Рибите трябва да търсят партньор, когато придобият достатъчно самочувствие, че имат стойност такива, каквито са. Те притежават безброй качества, които ги правят желани, но често могат да бъдат прекалено срамежливи и смирени, за да бъдат забелязани. 

За да открият любовта, Рибите трябва да имат малко повече кураж и малко по-малко търпение. Както и да се научат да хвалят сами себе си понякога.