Хората, родени през август, имат много положителни черти, но те не са лишени и от недостатъци. За да си подготвена и да знаеш какво да очакваш, ако излизаш с такъв човек, днес сме ти подготвили 10 характерни черти на хората, родени през август.

1. Те са перфекционисти

Хората, родени през август, определено обичат реда (особено ако са зодия Дева). Те много държат на чистотата и всичко да си е на мястото. Захвърлените чорапи ги дразнят, мръсните чинии ги влудяват, а безпорядъкът ги побърква. Те определено не разбират понятието „творчески хаос". Хубавата страна на нещата? Домът ви ще е винаги чист и подреден.

2. Те винаги си мислят, че са прави

Тези хора обичат да имат последната дума. Те са изключително упорити и големи инати. Изобщо не се опитвай да излезеш на глава с тях и да спечелиш някой спор. Това просто няма как да стане. Лошото е, че най-често наистина са прави, а от това самочувствието само още повече расте. Любимата им реплика е „нали ти казах“.

3. Имат нужда от лично пространство

Хората, родени през август, определено не са лепки и не задушават партньорите си, но искат и точно същото в замяна. Те държат на личното си пространство и на свободата си, отнема им време да допуснат хората до сърцето си и да разкрият чувствата си, затова не си мисли, че бързо ще ги спечелиш. На августовите хора им трябва време, за да свикнат с теб и да разберат, че могат да ти имат доверие. Те по принцип изглеждат много уверени и дръзки, но всъщност често са разяждани от съмнения и понякога са доста притеснителни. И независимо колко много те обичат, те винаги ще се нуждаят от време само за тях. Затова дай им свобода.

4. Те са страхотни писатели

Тъй като невинаги могат да са открити с чувствата си, те пренасочват емоционалната си енергия към писането и чрез него могат да изразят себе си. Много хора, родени през този месец, са невероятни писатели, но невинаги са готови да ти покажат творенията си.

5. Те знаят какво да правят с парите си

Те обикновено не изпадат в дългове, защото знаят как да управляват финансите си разумно. Много рядко ще ги видите да искат пари от друг човек. Като цяло са много пестеливи, дори могат да са леко стиснати, но интересното е, че понякога нещо им прищраква и са готови да дадат баснословни суми за нещо непрактично, с което да се поглезят. Това обаче не се случва толкова често, така че можеш да си сигурна, че в дома ви ще има строг бюджет.

6. Те крият чувствата си

Както казахме, августовите хора обичат свободата си и бавно разкриват душата си пред половинката си, но какво правят, когато са наранени? Нищо. Страдат мълчаливо и се правят, че нищо не е станало и че не им пука. Истината е, че те са изключително горди и не обичат да показват чувствителната си страна пред другите. Ако имаш търпение, твоята половинка може и да ти разкрие страна от характера си, която никой друг не е виждал, но за това се изисква време.

7. Те подбират приятелите си много внимателно

Те са много придирчиви откъм хората, които допускат в живота си. Само най-достойните могат да бъдат техни приятели или любими. А когато допуснат някого до себе си, те се раздават изцяло. Грижовни, всеотдайни и романтични – истинско щастие е да бъдеш обичана от такъв човек. Те са изпълнени с любов и радост и искат да я споделят само с онези, които го заслужават.

8. Те мразят рутината

Ще трябва да си доста креативна, когато става дума за срещите ви, защото хората, родени през август, мразят еднообразието и освен това са придирчиви към начините, по които прекарват времето си. Не всяко нещо ще им е интересно и те ще си го кажат. От другата страна, те не са жестоки и виждат колко си се постарала за даден подарък или среща, така че ще ти покажат, че го оценяват, вместо да мрънкат. Другият плюс е, че никога няма да скучаеш с такъв човек, защото августовите хора знаят как да се забавляват и как да се радват на живота.

9. Те са много интелигентни, а глупавите хора ги дразнят

Хората, родени през август, са находчиви и умни, а хората, които задават тъпи въпроси, направо ги влудяват. Истината е, че тези хора лесно се дразнят и на дребни неща, затова понякога могат да си го изкарат и на теб, ако задаваш въпрос с много очевиден отговор.

10. Веднъж отворят ли сърцето си, те са много емоционални

Ако половинката ти най-накрая е решила да те допусне до сърцето си, ще разбереш, че хората, родени през този месец, са много чувствителни и експресивни, когато се чувстват сигурни. Те не се страхуват да ти покажат цялата гама от човешки емоции – щастие, тъга, любов, вълнение, страх, гняв, благодарност... Всички те ще са изписани ясно на лицето на половинката ти, така че няма да ти се налага често да гадаеш за какво ли мисли.