От известно време ми се върти в главата фразата, популярна сред огромна част от мъжете, че жената трябва да се мачка, за да са добре нещата в една връзка. Предполагам тази простотия е с произход от друга, почти идентична фраза "Мачкай, за да те уважават", която сама по себе си е най-тъпото нещо, което съм чувал през живота си. Няма мачкан човек, който да уважава този, който го мачка. Може да се страхува, но да уважава - абсурд. И след като не съм съгласен с тази глупост идва въпросът - какво й трябва на жената, за да е щастлива, защото със сигурност не е да бъде мачкана.

Най-вече - мъж. Тези, които твърдят, че не им трябва мъж и спътник в живота, за да се чувстват щастливи, могат да отидат да пият по един чай с мармота, който завива шоколада в станиол. А под мъж, имам предвид наистина мъж. Индивид с поведение и самочувствие на такъв. Не такъв с репродуктивна система на мъж и характер на женски полов орган. И не такъв без грам амбиция в живота и с два лева в джоба. За да се чувства щастлива, тя има нужда от сигурност. А как да чувства сигурност като мъжът до нея е ревнив, комплексиран и избива комплексите си чрез алкохол и/или още по-зле - върху нея? И дори не става въпрос толкова за финансова сигурност, а за морална. И все пак да приемем, че мъжът е мъж, което е рядко срещано явление в наши дни, но и това може да не е достатъчно, ако не разбира... всъщност не, ако не осъзнава какви всъщност са нуждите на една жена. Който си мисли, че за да е щастлива една жена й трябват предимно пари, може и той да отиде с мармота някъде. Едно от най-важните неща, за да е щастлива една жена, е да умее да общува с партньора си. Ако той не умее да разговаря с нея, то със сигурност бъдещето им е нула. Жените се привързват и изграждат отношения именно чрез говоренето и общуването. Спре ли мъжът да говори с жената, то тя неизбежно започва да се чувства нежелана. А чувства ли се нежелана, със сигурност няма да изпитва и удоволствие от секса, който противно на мисленето на доста мъже, не е просто едно потно ръгане напред - назад. Колкото и да е привлечена жената към един мъж, не успее ли да я предразположи, да я накара да се чувства желана, единствена, сексапилна, няма да я задоволи. А когато една жена се чувства пренебрегната, нещастна и незадоволена, какво прави? До известно време може да си позволи да страда и да преглъща нещата, в името на "любовта", но това все някога ще свърши и тя ще започне да си търси нов, по-добър за нея мъж. Жените, за разлика от мъжете, изневеряват предимно когато им липсва нещо, било то нежност, внимание, отношение и т.н., а не за разноoбразие. За жената новият партньор е риск. Непознат човек, пред когото няма как да се отпусне напълно, за да изпита удоволствие от секса. Затова и предпочита да има постоянен партньор, защото с нов човек нещата просто не са същите. Взимайки предвид как една жена, и тук говорим за жена, не за момиче, не желае да си сменя партньорите и дори мисълта от една раздяла я прави нещастна, то проблемите в една връзка по-често идват от страна на мъжа. Заради дадено поведение или липсата на такова. И затова никоя не може да бъде открадната от друг, а просто загубена от настоящия.

Затова в заключение - недейте да потискате жените си с мисълта, че ако се държите добре ще ви се качат на главата. Който има навика да се качва по главите на хората, го прави независимо от отношението им, и нито лошо, нито добро държание може да ги спре. Не умееш ли да я караш да се чувства желана, обичана, подкрепяна, уважавана, то ще трябва да видиш как не след дълго друг успява.

 

Вижте още: А на него какво му трябва? Задължително четиво за жени!