Мамчета, замиляли ли сте се какво прави бебчето в корема ви, когато вие спите? По време на бременността плодът активно расте и се развива, а как се чувства до голяма степен зависи от майката.

Как се развива плодът

От малка клетка четири седмици след оплождането излиза мъничко създание, чието сърце вече бие. На 12 седмици плодът вече има малки ръце с нервни окончания на всеки пръст, а чертите на лицето стават по-изразителни.

През този период бебето вече започва да изразява чувствата си върху малкото си лице и да усеща емоционалното състояние на майката.

Докато е в утробата бебето реагира на всичко, което се случва около него, чува работата на вътрешните органи на майката и усеща нейното настроение. Звуците играят специална роля в развитието на плода, така че бременните жени се съветват да слушат спокойна музика, да пеят приспивна песен и да четат приказки.

Това е добре да се прави постоянно след 25-та седмица, тъй като по това време слуховите органи са напълно развити.

Бебето реагира активно на тежка музика, резки движения на майката, силни удари или кавги между родителите. Това може да причини голяма вреда на нероденото бебе и да доведе до спонтанен аборт или преждевременно раждане.

Какво прави бебето

След 20 седмици бебето вече активно започва да проявява емоциите си и реагира на настроението на майката. Следователно жената трябва да се занимава с положителни дейности и да поддържа спокойно настроение.

Бъдещото умствено развитие на детето до голяма степен зависи от нервността на жената през целия период на бременността. Бебето усеща всички емоционални чувства на майката поради хормоните, които присъстват в тялото.

Бебето може мълчаливо да уведоми майка си, че е гладно, чрез движение или силно треперене. Бебето получава всички хранителни вещества през плацентата; ако има рязко притискане в тялото, това означава, че бебето няма достатъчно храна или кислород.

Бъдещата психика на бебето е силно повлияна, ако бременната жена е била подложена на стрес за дълъг период от време. Детето може да расте затворено и адаптирането към обществото ще бъде трудно за него.

Изключително важно е бременната жена да се храни правилно и да не злоупотребява с тютюнопушене, силен чай и пикантни храни - това прави околоплодната течност горчива, което е много вредно за бебето, тъй като околоплодната течност абсорбира вкуса на храната.

Невероятна връзка

Между майката и бебето има невероятна връзка, защото то винаги реагира на всяка промяна в емоционалното състояние на жената. Ако майката е в добро настроение, тогава детето е щастливо, защото въпреки факта, че бебето е в утробата, то може не само да се усмихва, но и да плаче.

Когато мама спи, обикновено спи и бебето. Но ако му е неудобно, ако изпитва дискомфорт, той определено ще ви уведоми за това с леки побутвания.

Когато носите дете, не трябва да се разстройвате за дреболии, още по-малко да плачете. Специалистите препоръчват да избягвате силни звуци, да откажете да гледате филми на ужасите и екшън филми и да не слушате твърде силна и тежка музика.

Бременната жена трябва да се опита да контролира емоциите си и да не забравя, че бебето чувства всичко. Развитието на детето в утробата е прекрасен и мистериозен процес и жената през този период изисква възможно най-много любов, внимание и грижи.