Опитвам се да облека работата си с оптимизъм, защото ръководен принцип в собствения ми живот е, че най-трагичните неща почти винаги предхождат най-невероятните. Мисля, че във всеки един момент сме изправени пред избора дали да продължим с това, което Вселената дава и взема, или да се държим и да се покрием в собствените си нещастия. Твърдя това, защото съм била в тези „дълбини“ и знам какво е. Знам също, че има някои проблеми, които ще те унищожат по-бързо от въпросите на сърцето. Но това, което трябва да ти кажа е, че докато се учех да се измъквам от тази тъга и привързаността си към нещастието, осъзнах нещо, което е малко по-реалистично, отколкото оптимистично, но е толкова неизменно вярно, че си струва да му се обърне внимание.

Когато някой те обича, ще го знаеш. Ако някой се интересува от теб, ще намери начин да бъде с теб. Ако не го направи, ще се оправдае. Понякога дори не е сигурен дали те обича или не, така че ще го видиш да се връща напред и назад, опитвайки се да го разбере. Любовта не е нещо, което изисква мозък. Не е гатанка, която трябва да бъде разрешена, нито мистерия, която да бъде разкрита. Тя е проста и трябва да я оставим да се случи или да не, но естествено.

Вярвам, че хората се различават толкова много в своите преживявания и че няма две абсолютно еднакви ситуации, така че е трудно да се обобщи нещо за любовта и романтиката, но правя изключение за това. Знам, че много от вас вероятно четат това измисляне на всички причини, поради които толкова и така всъщност те обича, но просто не може да бъде с теб по тази или тази причина, защо това е толкова валидно и защо нямам идея за какво говоря. Добре е, ако мислиш така, няма да те спра. Но истината е, че това, което държиш, е човек, който не те обича достатъчно, за да те постави на първо място и да накара връзката ви да работи. И ако вярвам в нещо, то е, че всички заслужаваме да бъдем с някого, който също иска да бъде с нас.

Това, което трябва да се научим да правим, е да приемаме любовта, която не ни е дадена. Да осъзнаем, че въпреки че поставяме някого на пиедестал, това не означава, че неговата преценка ни определя. Това е просто мислене, което трябва да променим, ако искаме да излезем от тази ситуация. Хората могат да те обичат малко и достатъчно, но не достатъчно, за да работи връзката ви. Това не е ситуация „всичко или нищо“. Трябва да спрем да мислим, че е така, и когато картите не са в наша полза, това определя част от нас като недостойна. Защото за да се борим с тази идея, се придържаме възможно най-силно към причините, поради които сме обичани, докато пускането е наша идея - не тяхна.

Но всички приключваме, по един или друг начин, добре. Всички сме на различни пътища, но всички те завършват по един и същи начин. Нямаш нужда от любовта на някого, за да бъдеш цяла. Нямаш нужда от разрешението му, за да продължиш живота си. Това, от което се нуждаеш, е твоята собствена любов. Трябва да се оставиш да продължиш. Неговата любов не те спира, защото тази обич не съществува. Само ти се държиш за това, което смяташ, че трябва да бъде. И това, което ще осъзнаеш, рано или късно, е, че по-голямата част от живота ти се определя и избира от онова, за което се принуждаваш да вярваш, дали трябва или не трябва да бъде. Освободи се от клетката, която си изградила. Ти държиш ключа към собствената си свобода.