Първото впечатление говори много за всеки човек. Хората могат да си извадят много изводи за теб не само от начина, по който си облечен, как се държиш и как говориш. Ръкостискането е сред първите неща, които хората ще забележат у теб, а какво е впечатлението, което оставяш у тях? Екипът на Dama.bg ще ти разкрие колко голямо е значението, което се отдава на ръкостискането.

Доминиращо ръкостискане

Много хора смятат, че прекалено силното ръкостискането говори за много силен човек. Всъщност се оказва, че това са хора, които се престарават. Околните чувстват, че се опитваш да ги засенчиш и дори да ги „победиш“, като демонстрираш прекалено силен захват.

Отпуснато ръкостискане

Как се чувстваш, когато се ръкуваш с някого и имаш чувството, че ръката му е неприятно отпусната? Много от представителите на силния пол смятат, че трябва да се ръкуват именно по този начин с дамите, за да не ги наранят. Е, истината е, че прилагането на малко сила не е излишно, защото вялото ръкостискане изпраща сигнал, че не уважавате човека срещу вас.

Ръкостискане по „политически“

Когато поставиш и двете си ръце върху тази на събеседника си, намекваш, че си човек, на когото всеки може да се довери. А ако с лявата ръка хванеш лакътя на събеседника, то този знак означава, че наистина го харесваш.

Ръкостискане без зрителен контакт

Ако се здрависаш с човек, който не те гледа в очите, то можеш да си сигурен, че той не те уважава. Бързото отместване на погледа е знак, че човекът не е заинтригуван от разговор с теб.

Продължително ръкостискане

Здрависваш се по всички правила, но самото ръкостискане продължава доста по-дълго от нормалното. Това е знак, който издава отчаяние.

Идеално ръкостискане

Ако овладееш идеалното ръкостискане, със сигурност ще промениш начина, по който хората гледат на теб. Често подценяваме сигналите, които издаваме, подавайки ръка, но те са точно толкова важни, колкото е и начинът, по който се държим при всяко запознанство.