Кевин Бейкън и Кира Седжуик отпразнуваха 34-та годишнина от сватбата си на 4-ти септември. Двамата се срещат през далечната 1987 г., докато заедно работят по филма "Lemon Sky". За Кевин това е любов от пръв поглед, но Кира се нуждае от малко убедителност и време, тъй като го намира за „наистина нахален“.

„Нямах голям модел за подражание по отношение на брака, но дълбоко в сърцето и душата си знаех, че това е правилният човек", казва тя. „Това беше моята безспорна истина. Никога преди или след това не съм изпитвала нещо подобно и съм истински благодарна, че ми се случи с Кевин."

Въпреки че и Кира, и Кевин казват, че нямат тайни за щастливия брак, който имат, оказва се има няколко неща, които правят, за да поддържат връзката си все така силна ден след ден. 

Безусловна вяра един в друг

Дълги години Кевин насърчава Кира да стане режисьор. „Просто й повтарях: „Знам, че можеш да направиш това.“ Знаех, че може да го направи, защото когато посещаваше моите снимки, тя винаги даваше някаква насока или предложение на екипа ми“, припомня си Кевин. В крайна сметка Кевин успява да убеди съпругата си и тя става режисьор на филма „Историята на едно момиче“ през 2017 г. „Това наистина нямаше да се случи, освен ако той не продължаваше да ме убеждава колко съм добра и да удря по масата“, смее се Кира.

Бракът им е впечатляващо дълъг, особено за място като Холивуд, където бракоразводните процедури на една двойка често продължават доста повече отколкото самият брак. "Хората често ми казват, че живея в приказка, но това е просто животът ми", споделя Кира. „Обичаме се много. Когато сме пред обективите и чуя някой да ми каже, че едва ли не е странно да сме заедно толкова години, се дразня много. Нима мислите, че отношенията ни са по-малко трудни от вашите? Но ние полагаме много усилия и правим така, че да накараме брака си наистина да издържи във времето, работейки постоянно над него."

56-годишната актриса смята, че срещата с перфектния партньор е въпрос на чист късмет. „Връзките са такава мистерия. Защо при едни се получава, а при други не? Това е просто пълна глупост. И никой няма да ви отговори какво е разковничето, което е приложимо за всички...", споделя Седжуик. 

Да жертваш всичко в името на семейството си

Кира неведнъж е признавала, че кариерата й остава на заден план, когато става майка. „Работих много по-малко, когато децата бяха по-малки“, казва тя. „Мисля, че просто идва време, в което правилно трябва да подредиш приоритетите си. И да - понякога те поставят ограничения, които малко или много те нараняват, но важно е всичко да завърши добре. А това, което прави всичко по-лесно, е да имаш до себе си партньор, който да признава жертвите, които правиш и да те цени във всеки един миг, а аз го имах до себе си", добавя тя. 

Самият Кевин си спомня колко много неща от живота си е изпуснала прекрасната му жена, която през годините е отказвала участие в редица проекти и вместо тях си е останала вкъщи, за да отгледа двете им деца. Актьорът си спомня, че преди години й е предложена главна роля и точно, когато Кира е на път да отхвърли офертата, той й казва: "Слушай, аз ще остана с децата. Ти отиди и ги разбий". И все пак актьорът вярва, че именно Кира е направила най-много жертви за тях като семейство.

Да обичаш докрай...

Двойката споделя, че никога не се е карала за дълъг период от време. „Ние не сме една от онези нестабилни двойки, за които често четете. Понякога проявяваме своята капризност, разбира се, но нашите битки обикновено не траят много дълго и са рядкост."

И въпреки че днес са минали повече от три десетилетия, в които са заедно, Кира понякога все още не може да повярва на късмета си, че е срещнала Кевин. „Ако някой ми беше казал, когато бях на 21, че ще се омъжа и ще имам дете на 23, щях да им кажа, че са полудели, защото бях много, много амбициозна“, споделя актрисата. „Бях много независим. И тогава изведнъж срещнах моето момиче и всичко беше повече от ясно. Просто сме истински късметлии и се наслаждаваме на всеки миг, които имаме един с друг! Бих искал да ви кажа, че според мен тайната на щастливия ни брак е, че просто се наслаждаваме на компанията си един с друг. Мисля, че ни е писано да бъдем и остареем заедно. Това е всичко", допълва Бейкън.