Известно е, че Киану Рийвс е актьор, който може да играе както сериозни, така и забавни роли. Но сега той е признат и за неговата мъдрост и възприятие. Това не е нещо обичайно, което откривате при знаменитостите.

На всеки няколко месеца той дава на света върховния дар на своите дълбоки мисли и интелигентност. Ето още една серия от сериозни мисли и възприятие, основано на неговата гледна точка, което трябва да прочетете:

„Не искам да живея в свят, в който жените се обличат като проститутки и излагат на показ всичко, което би трябвало да е съкровено, скрито и интимно. Свят, в който мъжете харесват това. И търсят това! В свят, където няма понятие за чест и достойнство и човек може да разчита на хората само тогава, когато му обещаят.

Където жените не искат деца, а мъжете не искат семейство.
Където младите вярват, че са успешни заради успехите на бащите си, а бащите им, които имат малко власт, се мислят за повече от другите.
Където хората фалшиво декларират, че вярват в Бог с доза алкохол в ръка и липсата на каквото и да е разбиране за религията.

Където ревността се счита за срамна, а скромността е недостатък.
Където хората са забравили за любовта и просто търсят най-добрия партньор. Там, където хората ремонтират всяко шумолене на колата си, без да пестят нито пари, нито време, но те самите изглеждат толкова бедни, че само скъпа кола може да скрие това.

Където момчетата прахосват парите на родителите си в нощни клубове, а момичетата се влюбват в тях за това. Където мъжете и жените вече не могат да бъдат идентифицирани и където всичко това се нарича свобода на избор.

Избирам пътя си, но жалко, че не намерих подобно разбиране у хората, сред които най-много исках да го намеря...“

Киану Риивс