Често хората се примиряват с липсата на любов в семейството или в социалната си среда. Вярват, че трябва да е така, защото обществото го налага.

Убедени сме, че знете от какво имате нужда и дали го получавате.

Обърнете внимание на цялостната си настройка. Ето как ще ви помогнем ние: Ще ви споделим 10 признака, че не получавате достатъчно любов.

Постоянно чувство за стрес

Усещате, че ежедневно се тревожите за нещо, а дори не можете да му дадете име. Липсата на разбиране у дома води до напрежение в работата, училище, както и в други важни аспекти от живота ви. Умът е съсредоточен към проблемите, а хубавата част от ежедневието остава на заден план.

Избягвате да стоите около близките си

Несъзнателно (или съвсем съзнателно) търсите начини да отсъствате възможно най-дълго от вкъщи. Не искате да прекарвате време с хора, които провокират негативизма ви. И това е съвсем нормално.

Не харесвате приказките на околните

Винаги се намира някой около вас, който не е доволен. Името ви постоянно се споменава, а вашият стремеж да се докажете става все по-силен. Преди да усетите, вече всички намират за какво да ви критикуват.  Защо се стараете да угодите на всички?

Думите на околните са болезнени

Малко шеги никога не са излишни, но има граници, които не бива да преминавате. Понякога закачките ни нараняват. Добре е да внимавате това да не се превърне в тенденция, за да няма още по-лоши последствия. Несигурността може да нарастне.

Имате затруднения с комуникацията

Когато в дома ви се появи напрежението и неразбирането, ще усетите, че то се проявява и навън. В такива ситуации ни е трудно да допускаме нови хора в живота си. Стараем се да бъдем дистанцирани, защото сме свикнали да получаваме критика постоянно.

Отхвърляте реалността

Трудно ви е да се доверите на света около себе си и не приемате случващото се в реалния живот. Този феномен се среща често при хора, които са израснали в проблемно семейство. Може би винаги сте били наказвани за нещо незначително? Проявата на подобно минало се изразява най-често във връзките. Не можем да се доверим и изразим собствените си емоции. Смятаме, че те са неправилни.

Не сте приоритет

Няма значение дали става въпрос за половинка или е за приятел. Въпреки това вие сте тези, които разбират и се примиряват със ситуацията. Има много отношения, в които едната половина е зависима, например, но другият човек така и не събира сили да си тръгне.

Отказват да прекарват време с вас

Дали става въпрос за приятел, или половинка – те просто не ви отделят нужното внимание. Когато двама души държат един на друг, те винаги намират начини да бъдат заедно. 

Използва ви

Има моменти, в които партньорът ви започва да ви търси, да е по-внимателен и обичлив, но за кратко. Това е моментът, в който има нужда от услуга. Хората, които ни обичат трябва да бъдат до нас във всякакви ситуации. Особено в онези мигове, в които не се „отпалащаме“ със същото.

Ревнуват ви

Привидно са до вас, когато се случи нещо хубаво. Успех в работата, в хобитата ви, но тайно завиждат на успеха ви. Искрената радост отсъства и тайничко се надаяват да се провалите някъде.

Никак не е лесно да признаем, че хората които обичаме, са способни да ни третират по този начин.

Най-често страдат разбиращите и състрадателните. Не допускайте подобно отношение към себе си. Всеки заслужава да бъде обичан и уважаван. Вие също!