Когато го срещнеш за първи път, няма да имаш много очаквания. Ще си помислиш, че той е точно като всички останали, които си срещала преди. Чувстваш, че това начало е евентуална спирала към края.

Не че е направил нещо, което да те накара да поставиш стените си и да пазиш сърцето си. Не че е дал някакви указания, че ще те подведе. Не че си забелязала някакви предупредителни знаци отдалеч. Не че да си с него е като бомба със закъснител, за която знаеш, че ще се взриви в лицето ти. Не че инстинктът ти крещи да избягаш от него.

Не е нищо от това.

Той се отнася с теб с нищо друго, освен с нежна доброта и искреност, които са толкова редки и ценни в съвременните запознанства. Той се отнася с теб сякаш си най-добрият му приятел, казва ти най-съкровените си мисли и иска да сподели с теб всеки аспект от живота си. Отнася се към теб като към любовта на живота си, тъй като те избира и ти показва както чрез думи, така и чрез действия, че е искал да обича теб и никой друг.

Той се отнася с теб по начина, по който винаги си искала да се отнасят с теб, но никога не се е случвало преди.

Отначало ще бъдеш скептична и ще мислиш, че каквото имаш с него, няма да продължи. Ще се почувстваш виновна, че се чувстваш по този начин и започваш да мислиш, че изобщо не заслужаваш любов. Ще преосмислиш всяка стъпка и ще се побъркаш.

Може би проблемът наистина си ти, мислиш мрачно. Защо не може да те трогне, дори когато е доказал своята ангажираност и е направил повече от теб? Как да не те направи щастлива, когато имаш всичко, за което си мечтала? Как може да не го обичаш, дори когато си се заклела, че любовта не е в картите за теб?

Когато срещнеш правилния след всички токсични връзки, през които си преминала, щастието се усеща сюрреалистично.

Когато срещнеш истинската си любов след всички онези, които не са могли да останат, осъзнаваш колко лесна трябва да бъде любовта. Когато срещнеш сродната си душа след полулюбовите и почти връзките, се чувстваш пълноценна. Когато срещнеш своя човек завинаги след всички временни хора, виждате такъв, на който преди не би се осмелила да се надяваш.

Но не се тревожи за това как трябва да се чувстваш. Не се притеснявай за това, което не се е случило. Не бързай да дадеш отговор или да скочиш в нещо, за което не си готова.

Вземи цялото време на света, защото правилната връзка ще те чака. Увери се, че това е, което наистина искаш, преди да се обвържеш с него. Бъди сигурна в решението си и вярвай, че всичко ще се получи както трябва. И накрая, винаги вярвай, че заслужаваш любов.

Защото след всичко, което си преживяла, най-накрая е твой ред сега. Твой ред е да бъдеш обичана така, както имаш нужда и искаш.
Твой ред е най-накрая да имаш любовта, която си чакала толкова търпеливо.