Когато ти пише след полунощ, не му отговаряй.

Независимо от емотиконите, колко е мил или колко са сладки думите му, които изрича в опит да привлече вниманието ти. Няма значение дали те нарича „бейби“, „сладурано“ или „единствена моя“, защото ти пише, когато слънцето е залязло и няма кой да го спре, няма кой да държи сметка за действията му. Без значение е как те нарича, защото е твърде късно. Прави го след 12, когато не е нужно да те гледа в очите.

Когато ти пише след полунощ, не му обръщай внимание!

Отвори съобщението без да отговаряш или го остави непрочетено. Не му прави удоволствието да си пишете. Ако искаше да е с теб, щеше да го направи. Нямаше да ти обяснява как мисли за теб късно вечер. Защо ли? Защото момичетата, които получават подобни съобщения в полунощ, са просто развлечение. Ти, мило момиче, заслужаваш цялото му внимание всеки ден и всяка минута.

Ако ти пише след полунощ, изключи си телефона си.

Обърни го, премести го в друга стая, спри му звука или просто си кажи, че е време да си вземеш почивка от технологиите за повече от 8 часа. Не позволявай на този глупав екран да те манипулира. Това е единственият му начин за комуникация с теб. Отрежи го.

Когато ти пише след полунощ, помни, че може да не си единствената.

Не си специална, това не означава нищо. Той просто е срещнал името ти, докато си играе с телефона в този късен час. Можело е да всяка. Можело е да е момичето от дискотеката, момичето, с което е бил преди във връзка, тази, с която работи и погледите им се пресичат. Не става дума за теб, защото проблемът е в него. Това е типично за всички момчета, които пишат на другите в малките часове на денонощието.

Ако ти пише след полунощ, знай, че той не се интересува от теб толкова много.

За него ти си опция, за да не е сам вкъщи. Това също би го зарадвало. В главата му е само забавлението. Ти си просто поредното име в телефона му, пореден трофей, още един човек, който ще използва. Трябва да запомниш и да осъзнаеш, колкото и да е трудно: Той не е за теб.

Когато ти пише след полунощ, не отговаряй.

От това зависи и какъв живот искаш. Този отговор, начинът, по който ще реагираш или дали ще му отвърнеш, са в твоите ръце. Това е сила, която трябва да пазиш. Отговорът ти е израз на твоето себеуважение. Отговор, който дължиш само и единствено на себе си.

И запомни, че понякога е по-добре да замълчиш, отколкото да кажеш нещо.