Питала ли си се някога коя е най-голямата ти слабост? Всички имаме недостатъци, независимо дали искаме да ги приемем, или не. Питани сме за тях по време на интервюта за работа и не знаем как да отговорим на този въпрос. Истината е, че всички ги притежаваме и трябва да се справяме с тях. Може да обвиняваш ДНК-то си, произхода си, липсата на образование или друга личност, но може би това е нещо, с което си се родила и се дължи на зодията ти.

Дори да не искаш да признаеш, зодиакалния ти знак има някои недостатъци и дори да твърдиш, че не познаваш своите, ако попиташ някого, който те познава, със сигурност ще има какво да каже. Знаем, че никой не е съвършен. Може би си уверен шеф, който обича да бъде лидер. Ако си егоцентрична, няма значение колко велик лидер си, щом ти е трудно да използваш именно това си качество, за да помагаш на другите, а успяваш, използвайки ги. Тези лоши черти може да засенчат силните ти страни. Но дори когато знаем, че ги притежаваме, е трудно да се справим с тях.

Най-добрият начин да ги преодолеем е да признаем, че ги имаме и да станем по-осъзнати. След като го направим, дори най-малките стъпки за овладяване на слабостите ни ще са по-добри от никакви. Но преди всичко това трябва да знаем кои са най-големите ни недостатъци според астрологията. Е, готова ли си да научиш своите?

Овен

Като първи знак от зодиака, няма да е изненада, ако кажем, че обичаш да мислиш само за себе си – подобно на дете, преди да узрее и да започне да мисли за другите. Добре е да имаш високо мнение за себе си, но може би си малко по-егоистична, отколкото трябва. Егото е нещо, което всеки може да види, но не и ти. Може да си много сприхава... също като дете! Нищо не печелиш, ако нещата не се получават както искаш и може би ти е трудно да разбереш гледната точка на другите. Искаш нещата да се подредят добре за теб, без значение колко трудно е за останалите.

Телец

Твоят проблем е, че си мързелива и упорита. Не си човек, който би иницииирал нещо и не защото не искаш. Знаеш, че предпочиташ да си на дивана пред телевизора, но си и невероятно сладка, така че, когато не искаш да направиш нещо, умееш да очароваш другите и те ти помагат. Също си много упорита, което е опасно, когато се смеси с мързела ти. Обичаш да правиш нещата по свой начин и всеки да играе по твоите правила, но имаш проблем да стартираш нещата. Не можеш да бъдеш лидер, ако не искаш да водиш!

Близнаци

Най-големите ти недостатъци могат да те накарат да изглеждаш като наистина лош приятел, дори и да не е така. Ти си човек, който не може да пази тайни и говори прекалено много - перфектната черта, за да вкараш някого в беда. Харесва ти да си приятел, на когото всеки може да разчита, но знаеш, че клюките понякога са прекалено сочни, за да ги опазиш само за себе си. Дори когато не издаваш тайните на другите, си склонна да намериш отдушник в социалните мрежи. Ако "туитнеш" за някого, без да го отбележиш, се смята за споделяне на лична информация в интернет. Това също означава, че всеки знае, че не пазиш тайни, както си казала, което не е черта на добрите приятели.

Рак

Има и добра страна на това да се залепиш за някого, но това не важи за теб. Има разлика между желанието да пазиш хората, за които те е грижа близо до себе си и това да имаш толкова голяма нужда от тях, че те имат чувството, че се грижат за теб, а не обратното. Може да убедиш себе си, че дори когато хората казват, че ги е грижа, не е така, така че се нуждаеш от тях за всеки случай. Също така си склонна да пазиш неприятни чувства към хората, които смяташ, че са те наранили. Когато някой не върши нещата по твоя начин или не послуша съвета ти, се ядосваш. Искаш хората да ти вярват толкова, колкото ти на тях, но трябва да запомниш, че те имат свой собствен живот. Ако смяташ, че искат да им казват какво да правят, грешиш.

Лъв

Твоите най-големи недостатъци са, че си много егоцентрична и арогантна. Харесва ти хората да ти се покланят и едва ли не да целуват земята, на която вървиш, защото чувстваш, че заслужаваш подобно поведение. Ако можеше да правиш каквото искаш, никога нямаше да си мръднеш дори пръста, защото подчинените ти ще правят всичко за теб. Твоята егоистична природа те кара да се държиш като кралска особа, но по най-лошия възможен начин. Не си благосклонна и не обичаш своите поданици, а по-скоро им режеш главите всеки път, когато нещата не се развият както искаш. Докато не ги приемеш като равни, а не хора, по които би стъпила, никой няма да смята, че заслужаваш времето му.

Дева

Най-голямата ти грешка е, че си обсебващ перфекционист. Имаш склонност да се грижиш прекалено много за всичко, голямо или малко, и няма да оставиш нещата, докато не си доволна, че си направила всичко по силите си, за да се справиш със ситуацията. Понякога да бъдеш перфекционист е добро качество, но не начинът, по който го правиш. Обичаш да поддържаш нещата под контрол, но дори да знаеш, че не можеш да контролираш всичко, имаш проблеми да  оставиш нещата просто да се случат. Според теб всяко нещо може да бъде критикувано. И за съжаление, си склонна да се отнасяш по същия начин към себе си - ти си най-лошият си критик.

Везни

Твоята най-голяма грешка е суетата ти. Предпочиташ да прекараш цялото време в грижи за себе си, отколкото да се опиташ да видиш, че има и друг свят. Но по някаква причина ти харесва да бъдеш център на вниманието, да получаваш комплименти и хората да видят колко упорито работиш върху себе си. Така обаче може да изглеждаш повърхностана, но е факт, че си сладка. Можеш също да бъдеш много безотговорна. Чувстваш, че всъщност не е нужно да се опитваш да бъдеш отговорна и да контролираш живота си, защото изглеждаш добре, но тези две неща не се изключват взаимно. Всъщност, дори се надяваш, че приятелите ти винаги ще са до теб, когато имаш нужда от тях, което те кара да изглеждаш така, сякаш не се интересуваш от нищо друго освен от самата себе си.

Скорпион

Твоят най-голям недостатък е, че може да бъдеш обсебена до лудост от нещо. Ти си като куче с дъвчаща играчка - щом получиш нещо, ти е много трудно да го пуснеш. Освен това си много конкурентна, но по начин, който може да изненада хората. Може да не покажеш тази си страна веднага, но определено я имаш. Дори и да няма конкуренция, мисълта да спечелиш ти харесва. Няма да си позволиш нещо, аргумент, мнение или нещо подобно, докато не покажеш на другите, че си права. Дори когато става въпрос за най-нелепите неща, трябва да спечелиш, в противен случай не си доволна.

Стрелец

Имаш способността да си пряма, да действаш безразсъдно и да не проявиш грижа към останалите. Казваш каквото искаш, когато пожелаеш, защото искаш да изразиш мислите си. Ако нараниш чувствата на някого, просто го игнорираш, защото си брутално честна, което, между другото, не е добро качество. Склонна си да живееш по собствените си стандарти. С други думи, безразсъдството ти е просто извинение, което използваш, за да се освободиш от всичко, което искаш, защото животът е твърде кратък, за да те е грижа. Това може да е вярно при някои обстоятелства, но в повечето просто изглеждаш като човек, който не може да бъде добър приятел или надежден партньор.

Козирог

Един от от най-големите ти недостатъци е, че винаги искаш да успееш. Ще използваш някого, за да стигнеш където искаш да бъдеш дори ако това означава да предадеш приятелите си. Според теб това означава да контролираш бъдещето си и да имаш умения да правиш всичко необходимо, за да стигнеш до там, макар да не е точно така. Също си склонна да се разстроиш, когато нещата не вървят точно както си ги планирала. Когато нямаш всички отговори, не искаш да си част от дадена ситуация, защото не знаеш как ще се развие. Винаги се опитваш да поемеш лидерската роля, когато можеш, но когато не успееш, се ядосваш, докато някой не ти позволи да поемеш юздите.

Водолей

Не е трудно да си признаеш, че понякога нямаш желание да покажеш емоциите или обичта си, но може би не разбираш колко лошо може да бъде това. Най-големият ти недостатък е, че може да се отдръпнеш и да не се тревожиш почти за нищо - дори и за неща, за които твърдиш, че те е грижа. Но колкото и ентусиазъм да се опитваш да покажеш, все пак изглежда фалшиво. Истината е, че просто не те интересува. Дори и да не искаш да го признаеш, понякога може да си малко егоцентрична. Когато нещата не се отнасят за теб, спираш дори да се преструваш, че се интересуваш от това, което става. А когато те е грижа, не е необичайно да забравиш за всичко... освен за себе си.

Риби

Имаш проблем с това, че влизаш в ролята на жертва толкова често, че хората автоматично приемат, че лесно могат да те манипулират (което е истина). Най-лошата ти черта е, че не знаеш кога да защитиш себе си, а вместо това се оставяш да попаднеш в ситуация на жертва и хората са склонни да те игнорират. Мечтаеш прекалено, избирайки да живееш в свят на фантазии, вместо в реалността. Отказваш да се справиш с проблемите, ако няма кой да го направи вместо теб, което означава, че позволяваш на някой друг напълно да контролира живота ти. Има разлика между нуждаещите се от помощ и това, но трябва да го разбереш сама.