Всяка пета жена в Сеул, столицата на Южна Корея, е претърпяла някаква пластична операция. Това означава, че 60% от жените на 20-годишна възраст са решили да променят нещо във външния си вид. Не е чудно, че Южна Корея е наричана "световна столица на пластичната хирургия". Корейките смятат, че трябва да бъдат красиви и да отговарят на високите стандарти за красота. Но с правилната грижа за кожата всеки може да изглежда по-млад и да се радва на порцеланова кожа.

Днес ще ти разкажем как с правилните продукти и ти може да се докоснеш до корейските тайни. Изберете някоя или всичките 10 от следните стъпки.

Почистване с масло

Премахването на грима преди лягане е златното правило за всяка дама. Кожата трябва да диша и да си почине и единственият начин да го направи е да я „отървеш“ от грима, праха и мръсотията, които лицето ти е събрало през целия ден. Препоръчва се почистването с продукт, който съдържа масло, защото то много добре разтваря грима. Нанеси го с масаж на лицето си и го остави да си свърши работата. Добави малко топла вода, за да му помогнеш да поеме в кожата. Измий добре лицето си, докато го почувстваш чисто. Експериментирай с различни масла и намери това с най-добрите ефект и аромат.

Почистващ продукт на водна основа

Сега като премахнеш грима, измий отново лицето си, за да не останат следи от почистващото масло. В противен случай ще имаш проблем със следващите стъпки. С почистващ продукт масажирай отново лицето и шията си. Ако се спреш на продукт със съдържание на доматите, знай, че има лек избелващ ефект и е идеален за пигментирана кожа.

Ексфолиант

Честотата на неговата употреба зависи от вида на кожата. Въпреки това, обикновено се използва два пъти седмично. Знаеш ли, че кожата губи 40 000 мъртви клетки на час, което е около 2/3 от праха у дома? Ето защо премахването им е от съществено значение за постигането на блестящо и здраво лице. Увери се, че си избрала ексфолиант с малки частици (като праскова, кайсия или гроздови семена) за нежно ексфолиране. Трябва да забележиш изглаждащ ефект, а не да ти вреди.

Тоник

Навлажнената кожа е по-склонна да абсорбира даден продукт. Тоникът „внася“ влага в кожата на лицето и балансира нивата на рН. Има два начина за нанасянето му и зависи от твоите предпочитания и специфичната текстура на кожата. Обикновено се използва памучен тампон, но ето един съвет: купи си памучни тампони, които могат да бъдат разделени наполовина и използвай само половината, защото тя е достатъчна за едно нанасяне. По този начин на тампона ще има по-малко продукт, а на кожата ти повече.

Есенция

Това е една от най-важните грижи, които корейките полагат за кожата си. Използват комбинация от тоник и серум, който хидратира кожата, за да подобри тена ѝ и да ѝ помогне да регенерира клетките. Използвай я веднага след тоника и се наслади на усещането за чистота.

"Лечение"

Тази стъпка в важна. От лечение се нуждаем всички, защото живеем в голям град, в лоша среда и постоянен стрес. Проблемите с кожата могат да бъдат различни: големи пори, мазна Т-зона, потъмняла кожа, акне, прекомерна пигментация, бръчки! Така че е важно да избереш най-добрия начин, по който да се справиш с тях.

Маска от плат или хартия

Тези маски се превърнаха в тенденция в грижата за кожата. Има ги в различни форми, а селфитата с тях са задължителни! Дава ти заслужена 15-30-минутна почивка, затова се възползвай и се отпусни, вместо да миеш съдовете. Другата им хубава страна е , че не можеш да имаш прекалено много от тях. Слагай си ежедневно, ако желаеш.

Околоочен крем

Направи навик прилагането на някакъв продукт за очи (но не мазен) освен когато си използвала друга козметика. Околоочният крем осигурява допълнителна хидратация и защита на деликатната кожа в тази зона. Не забравяй, че кожата под очите е тънка и крехка, така че не я разтривай твърде силно. През студените сезони се снабди с по-овлажняващ крем, а през по-топлите помисли за гел. Някои от околоочните кремове имат лек охлаждащ ефект.

Хидратант

Телата и кожата ни обичат хидратацията, за да са здрави и красиви. Избери овлажняване според собствените си предпочитания - лосион, гел, крем, балсам, емулсия - всички те „заключват“ влагата в епидермиса. Внимавай с тях през студените месеци. Водата замръзва при ниски температури, а не искаш това да се случи на лицето ти. Използвай овлажнител преди лягане само ако е необходимо.

Защита от слънцето

Инфравиолетовите лъчи вредят на кожата сериозно, макар това да остава неразбрано. Корейките правят всичко за порцеланоподобната си кожа и се пазят от слънчеви изгаряния, бръчки или сухи зони. И въпреки че много от нас предпочитат да имат хубав тен, не трябва да забравяме да използваме слънцезащитни продукти, особено ако сме под пряка слънчева светлина. Може да си мислиш, че щом си в офиса през деня, кожата ти е защитена, но е така. Ултравиолетовите лъчи проникват и през дебели прозорци. Ето защо трябва да обърнеш внимание при купуването на ефективен слънцезащитен крем. Увери се, че и във фон дьо тена ти го има.

Дори да решиш да използваш само няколко продукта от посочените всеки ден, кожата ти неизбежно ще стане здрава и сияйна.