През януари за Козирога се очакват сериозни промени. Те ще засегнат основно работата, ще има възможност да участвате във важен проект или да отидете в командировка. Това ще бъде катализатор за кариерно израстване. Способността да подчини емоциите на ума, Козирогът притежава перфектно, което ще бъде много полезно. Въпреки това преобладаващото спокойствие може да бъде измамно. В месеца на Козирога не можете да оставите нещата да се развиват, имате нужда от непрекъснат контрол. Въпреки че Вълчето пълнолуние през януари ще има толкова топла атмосфера, че Козирогът леко ще разхлаби хватката си. Може да се наложи да отмените важни срещи и преговори. Това не е доказателство за слабост, а съзнателен избор в полза на семейството.

Финансовите дела през първите дни на януари ще се развият успешно, очакват се приятни изненади. Въпреки че предстоят непредвидени разходи, ще се окаже, че ще останете на плюс. Роднините ще искат да ви зарадват с добър подарък и да поднесат нещо ценно. Можете да разчитате и на бонус: шефовете решават да насърчат трудовия ентусиазъм. Тъй като Венера в Стрелец има положително влияние върху хората, събуждайки състрадание в сърцата им, недоразуменията ще бъдат преодолени. Диалогът с близки, колеги и партньори със сигурност ще се развие, това е подходящо време за укрепване на връзките.
Кариерното израстване в средата на месеца ще се ускори, ще се открият нови перспективи. Ще има разбиране в каква посока е по-добре да се движите, какви хора могат да бъдат полезни.

Общият хороскоп на Козирог за януари 2024 г. предвижда изгодно сътрудничество. Трябва да използвате всяка възможност да се откроите, за да привлечете вниманието на високопоставен служител. Що се отнася до настроението, тук управлява Меркурий в Козирог, който прави мислите и плановете ясни. Отделни фрагменти от живота, като парчета от пъзел, са сгънати в едно платно. Няма съмнение, че Козирогът ще успее да контролира ситуацията. Ако копнежът изяжда душата, трябва да тръгнете на път: дори краткото пътуване ще има освежаващ ефект.

Желанието за удължаване на празничното настроение в края на януари може да доведе до проблеми. Женените трябва да се въздържат от идеята за нови запознанства: флиртът не е толкова безвреден. Януарският хороскоп за Козирог предвижда повишаване на напрежението в отношенията. Партньорът ще се почувства ненужен, недоволството може да доведе до голям скандал. Във всеки случай късметът ще бъде на страната на Козирозите, така че настроението ще бъде добро. За тези, които не обичат да се отдават на мисли, отговорът е ясен – сляп късмет. Въпреки че причината е позицията на Марс в Козирог, чието покровителство гарантира отлични резултати. За засилване на положителната енергия е полезно да носите сребърни бижута.