Последно светът трябваше да свърши на 21 август, когато в Америка се наблюдаваше пълно слънчево затъмнение, а сега разбираме, че новият край на света е планиран за 23 септември, т.е. за днес. Защо точно тази дата и как ще настъпи краят на света? Разберете по-долу.

Сензационното предсказание бе направено от известния учен конспиратор Дейвид Миейди, който е описал целия сценарий в своята книга „Планета Х: Пристигането“. Някои смятат теориите му за гениален пиар на книгата му, докато други безрезервно вярват на теориите му.

Ето на какво се основава неговото предсказание:

1. Седемте печата и седемте свитъка, които Исус трябва да отвори, преди да настане края на света

Разбира се, че първото пророчество е свързано с книгата Откровение на Йоан, или по-известна като Апокалипсис. Седемте печата са символични печати, които държат затворена книгата или свитъка, която Йоан от Патмос вижда в Откровение от Исус Христос. Единствен достоен да отвори тези печати е Божият Агнец (Исус), който е пожертван за да изкупи греховете на хората. При всяко отваряне на печат е осъществено (освободено) божие наказание. Християните смятат, че някои от пророчествата, които предшестват отварянето на печатите, вече са се случили, така че съвсем скоро Исус ще се завърне.

2. Първият печат и родилката

В Откровение на Йоан, глава 12, пише: „И яви се на небето голяма поличба - жена, облечена в слънце; под нозете ѝ - месечината, а на главата ѝ - венец от дванайсет звезди; тя беше непразна и викаше от родилни болки, и се мъчеше да роди.“

А точно тази седмица е есенното слънцестоене. Новата Луна ще застане в краката на зодиакалния знак Дева. Слънцето също ще е в знака Дева, а планетите Марс, Меркурий и Венера ще се подредят в една права над астрологическия символ на Дева Мария.

3. Дева Мария и ураганите

Ако приемем, че зодиакалният знак Дева е символ на раждащата жена в Апокалипсис, то онези, които вярват в края на света, твърдят, че ураганът Харви и ураганът Ирма символизират изтичането на водите ѝ.

4. Първият печат ще бъде отворен на 23 септември

Заради специфичната подредба на планетите и звездите Дейвид Миейди твърди, че точно на 23 септември планетата Нибиру (Планетата Х) ще се насочи към Земята.

5. Планетата Х

Коя е тази мистериозна планета? Конспираторите вярват, че тя е много по-голяма от Земята и сблъсъкът ни с нея е неизбежен. Вярва се, че появата на Нибиру ще бъде предвещана от множество земетресения и други природни бедствия, които наблюдаваме и сега.

6. Планетата Х е Червеният змей

В Откровение на Йоан се казва още: „3. След това се яви друга поличба на небето: ето, голям червен змей със седем глави и десет рога, а на главите му - седем корони;

4. опашката му повлече третината от небесните звезди и ги свали на земята. Змеят застана пред жената, която щеше да ражда, та, кога роди, да изяде детето й.“

Според конспираторите Нибиру е този мистериозен змей, който ще погуби Земята.

Разбира се, от НАСА многократно са уверявали, че такава планета не съществува и ако гигантска планета „летеше“ към Земята, отдавна щеше да се види и от обикновените хора, „въоръжени“ с телескопи.

7. Правителството крие съществуването на Нибиру

От НАСА няма какво да се хабят, защото никой не иска да ги чуе. Конспираторите смятат, че правителството се управлява от Сатаната, който няма да допусне хората да узнаят за Червения змей, т.е. Нибиру. Някои конспиратори смятат, че планетата се намира между нозете на знака Дева, близо до Юпитер. Защо? Защото в Откровение се казва, че жената е облечена в слънце (Слънцето е в знака Дева), носи корона от звезди (Марс, Меркурий и Венера), тя ще роди (Юпитер е разположен точно между краката на знака Дева), а под нозете ѝ е месечината (Луната ще се намира точно в краката на знака).

Ето и защо се смята, че на 23 септември ще настъпи края на света или поне ще започне началото на края.