Докато Бет Лайткеп се борела за живота си в болницата, тя открила безусловна подкрепа в най-добрата си приятелка Стефани Къли.

Макар и двете да са били близки още от времето, в което са работели заедно като ученички, връзката им се развила, когато Стефани станала важна част от борбата на приятелката си с рака, но и от живота на 6-те деца на Бет. Докато заболяването на Бет се развивало, се стигнало до момента, в който самотната майка се нуждаела от обещанието, че приятелката й ще направи нещо за нея: да се увери, че дъщерите й винаги имат панделки в косите си.

Преди Бет да почине на 39-годишна възраст, Стефани не само й обещала, че ще се погрижи за прическите на момичетата, но също така приютила и 6-те децата в своя дом, където живеела заедно със съпруга си Дони. Когато Бет научила, че заболяването е засегнало и гръбначният й стълб и мозъка, децата й Уил (15), Селена (14), Джаксън (11), Далас (10), Лили (5) и Ейс (1) заживели със Стефани, Дони и трите им деца Коул (10), Хейдън (6) и Келън (2).

„Тя ми каза – „Ако не се случи чудо и не оцелея, ще можеш ли да отгледаш децата ми като свои?““, разказва Стефани. „И аз веднага се съгласих“.

Бет получила тежката диагноза по време на последната си бременност, а бащата на децата й напуснал семейството, след като състоянието й се влошило след извънредно Цезарово сечение и химиотерапия. "Станахме много, много близки по това време, а децата на Бет станаха добри приятели с моите", спомня си Стефани. "Превърнахме се в едно семейство, докато Бет бе все още жива и ние обичаме децата й като свои, затова беше напълно логично да поемем грижите над тях, когато тя почина".

Макар и преходът от майка на три деца към майка на девет да не е бил лесен, документите за осиновяването били подадени и Стефани правела всичко възможно да помогне на децата да се приспособят към новата среда. "Вече не се притеснявам за малките неща", казва тя. "Течащи носове, бедствена къща, мръсно пране, стигащо до тавана? Бет би дала всичко, за да има това сега, а аз го имам".