Тъжни новини за фенките на Капитан Америка. Ако сте се чудили с кого се среща Крис Евънс и сте се надявали, че е свободен, имаме лоши новини за вас. Той е във връзка. И "тя е сериозна".

През ноември 2022 г. източник е съобщил на People, че звездата от MCU се среща с колежката си Алба Баптиста "от повече от година и е сериозно". "Те са влюбени и Крис никога не е бил по-щастлив", споделя още източникът. Всички негови близки и приятели я обожават".

Алба Баптиста е португалска актриса. Тя се среща с Еванс повече от година, преди да се появи новината за връзката им през ноември 2022 г. А на 6 януари 2023 г. звездата от "Отмъстителите" я представя официално в Инстаграм стори, споделяйки най-интересните моменти от 2022 г. с видеоклипове, в които единият плаши другия, докато влиза в привидно празна стая - което между другото е класика за семейство Еванс. Не е ясно дали Алба живее с Крис, но изглежда, че са прекарвали много време в дома му в Бостън.

Баптиста е 16 години по-млада от Еванс, като започва актьорската си кариера в родната си Португалия, преди да дебютира на английски език в драматичния сериал на Netflix "Монахинята воин". Тя участва и в "Госпожа Харис отива в Париж" (2022 г.).

Не е ясно къде се срещат с Евънс за първи път, но наблюдателни фенове забелязват, че Евънс я последва в Инстаграм през 2020 г., а тя го последва през 2021 г., докато и двамата снимат проекти в Европа.