Виждайки тези кристално сини води, заобиколени от километри пясъци, ще ви накарат да се замислите дали това, които виждате всъщност, не е мираж. Колкото и нереално да изглеждат, бразилските езера в парка “Lençóis Maranhenses” са истински природен феномен.

Въпреки че националният парк, чието име се превежда “Постелята на Мархао” е известен с пясъчните си дюни, това не е пустиня. Изключителното явление се случва по време на дъждовния период от януари до юни, когато измежду изваяните му хълмове, се появяват хиляди лагуни.

Туристите, посетили парка, имат шанса да плуват в тези естествено топли басейни (някои от тях достигат до температура на водата 87 градуса!). До тях може да се стигне с джипове, осигурени от транспортното звено на градчето Барейринас, разположено точно до границите на парка. Най-доброто време за посещение на езерата е между юли и септември - тогава те са най-пълноводни.

По време на сухия период красивите оазиси изчезват, затова ако искате да ги видите, планувайте бързо екскурзията си! Лесно е да откриете изгодни оферти за екзотични почивки още сега.