Познаваме го добре, знаем, че може би е най-добрият футболист на нашето време, чували сме и за хилядите добрини, които е правил за обикновени хора... Но зад това огромно човешко сърце, стои едно малко момче, което винаги ще помни трудните моменти в детсвтото си и което ще е вечно благодарно на своята майка за жертвите, които е направила за него...

Веднъж един журналист попитал Роналдо: "Кристиано, защо майка ти все още живее с теб? Защо не ѝ построиш къща?". А Роналдо просто овърнал: "Майка ми ме отгледа, жертвайки живота си за мен. Лягаше си гладна, за да ме нахрани. Нямахме пари за нищо... Тя работеше 7 дни и 7 нощи като чистачка, за да купи първите ми бутонки, за да мога да бъда играч, целият ми успех е посветен на нея. Това, което съм е благодарение на нея! И докато е жива, тя винаги ще бъде до мен, имайки всичко, което мога да й дам. Тя е моят пристан и моят най-голям дар!"

Кристиано Роналдо е живото доказателство, че въпреки успехите и финансовата възможност, която имаш, никога не бива да забравяш кой си, откъде си тръгнал и кой ти е подал ръка в най-тежките моменти.