Всички майки са изпитали неприятният момент в родилното отделение, когато трябва да се разделят с бебето си, за да му бъде направен тоалет или рутинен преглед в отделението. 

Въпреки това стандартната практика във всяка болница изисква бебетата да бъдат в отделна стая от майките поне за няколко часа през деня и в отделно креватче за през нощта.

И така, какво бихте си помислили, ако всички стаи, в които настаняват родилките, разполагат с легла, които позволяват на майката и бебето да спят едни до други на едно легло? Възможно ли е?

Австралийският уебсайт BellyBelly публикува снимка на една болница от ново поколение, в което това е стандартна практика. Частта от леглото, предназначена за бебчето, излиза извън останалата част на леглото, така че хем да бъде до майката, хем да няма абсолютно никаква възможност на новороденото да изпадне или да се нарани. По този начин на майките, които се възстановяват след цезарово сечение, не им се налага да стават, за да държат бебето си, когато се разплаче, защото е гладно или трябва да се преобуе, тъй като то е точно до тях.

Мислите ли, че подобна практика би имала бъдеще в родилните отделения у нас, или пък го приемате като излишен каприз?