Изоставено недоносено бебче, родено само няколко часа преди да бъде намерено, бе открито в снега в навечерието на Нова година от американските войски в щата Аляска, съобщава New York Post.

Около 14 часа на 31 декември, жителката на Феърбанкс Рокси Лейн подава сигнал и войниците намират новороденото, увито и с малка бележка, в която майка му казва, че няма възможност да се грижи за него, нито да му купи храна.

Малкото човече било поставено в картонена кутия, докато навън температурите били минусови. Според бележката бебето е родено около 12 седмици по-рано от термина, едва няколко часа след като се появява на бял свят.

В бележката, оставена от майката, било написано следното: "Роден съм днес, на 31 декември 2021 г., в 6 сутринта. Роден съм 12 седмици преждевременно. Моите родители и баба и дядо ми нямат храна или пари, за да ме отгледат. Никога не са искали да ми причинят това. Майка ми е много тъжна да направи това и да ме изостави. Моля, вземете ме и ми намерете любящо семейство, което да се грижи за мен. Родителите ми се молят на всеки, който ме намери. Казвам се Тешон."

По-късно бебчето е откарано в близка болница, където, за радост, е установено, че е в добро здраве. 

В своя публикация Лейн разказва как е намерила бебето до дома си близо до редица пощенски кутии: "Днес спасих бебе и вероятно ще мисля за Тешон до края на живота си." Тя добавя: "Цял ден се борих с чувствата си и преминавах през всички различни сценарии и причини с моя приятел и семейството, защо такова нещо би могло да се случи... Ясно е, че една жена, една майка се е почувствала толкова изгубена и безнадеждна, че е направил може би най-трудния избор в живота си да оставят този невинен живот на пътя без нищо друго, освен одеало и име."