Добавяш ли зеленчуци към смутито си? Ако не, то време е да започнеш. Те са пълни с витамини, хранителни вещества и добавят допълнителен вкус към смутито. И, ако си чувала, че спанакът има запазено място в смутито, то тук е моментът да се замислиш за по-различен тип зеленчуци – карфиол и тиквички, например. Ако се чудиш как точно ще се случи това и няма ли това да промени много вкуса на смутито ти, ето една идея за такова с кокос и боровинки. То има богат вкус на боровинков сладолед и способността да те зарежда с енергия без да повишава нивото на кръвната захар в организма ти.
Ето защо:

Невероятният ефект на кокоса

Кокосът е вкусен и питателен източник на фибри, витамини, минерали и аминокиселини и дори съдържа калций, калий и магнезий. Кокосът съдържа и тонове електролити, поради което кокосовата вода е толкова предпочитана напитка за редовно спортуващите.

Ползата от супер боровинките

Боровинките са една от най-богатите на антиоксиданти храни. Пълни с флавоноиди, витамини и минерали както и ниско съдържание на захар, те са задължителни в една здравословна, добре следена диета. Боровинките съдържат антоцианини, желязо, фосфор, фибри, калций, магнезий, манган, цинк и витамин К, които допринасят в борбата с раковите заболявания, изграждането на костите, защитата на сърцето, храносмилането и противовъзпалителните процеси в организма.

Необходими продукти:

3 супени лъжици (15 г) неподсладен настърган кокос
3/4 чаша неподсладено бадемово мляко (заместител на вода, кокосова вода или растително мляко по избор)
1 лъжица Vega Performance Protein с вкус ванилия
1 чаша (125 г) замразени тиквички
1/2 чаша (50 г) замразено карфиол
1/2 чаша (75 г) замразени боровинки
1 ч.л. канела (по избор)
Щипка хималайска сол

Начин на приготвяне:

Добави кокоса и течността към високоскоростен блендер и разбий за около минута.
Добави останалите съставки и продължи с разбиването, докато сместа стане дебела и кремообразни. За да предотвратиш разреждане, не оставяй блендера да работи прекалено дълго време.
Сложи сместа в купа, добави любимите си гарнитури и се наслади на този здравословен микс с лъжица!