Лятото си отива и есента настъпва с бавно темпо. Въпреки че навън е все още топло, е време да се подготвим за смяната на сезоните.

Организирането на дрехите в гардероба е една от най-важните домашни задачи преди настъпването на есента. Прибирането на летните дрехи и освежаването на есенния гардероб, освен че ще ни спестят време в дългосрочен план, ще ни даде повод да преминем по-плавно към новия сезон. Можем да се погрижим за дрехите, без да влагаме прекалено много време и средства. Вижте нашите 5 съвета как да пестим време от задачите у дома!

Използване на правилен препарат за пране

Разбира се, първата стъпка към освежаването на гардероба е именно изпирането на дрехите. Подходящият препарат и програма за пране са от изключително значение, за да запазим любимите си модни находки в отлично състояние.

Изключително лесен, бърз и практичен вариант за употреба са капсулите за пране. Те се разтварят напълно и не оставят следи по дрехите. Допълнително предимство е, че нямат нужда от дозиране, тъй като всяка капсула съдържа нужното количество за пускането на една стандартна пералня от 4-5 кг.

Така избягваме риска от предозиране или недостатъчно количество от перилния препарат.

Помощ от всички членове на семейството

Свикнали сме къщната работа да е основно задължение на дамите. Но в динамичното ежедневие все повече мъже започват да се грижат не само за уюта на дома, но и за чистотата на дрехите на цялото семейство. Добрата новина е, че прането може да бъде лесно, бързо и дори забавно!

Един от най-големите плюсове на капсулите за пране Medix Alvina е именно практичността им. Употребата им е изключително бърза и лесна - просто се поставят в бараната на пералнята първи, а след това и цялото пране.

Друго предимство на капсулите е това, че винаги знаете точно за колко пранета ви остават.

Грижа за дрехите по време на път

При семейни пътувания, трябва не само да подготвим багажа на малките ни съкровища, но и да предвидим варианти за бързо реагиране при неочаквани петна.

Отново на помощ идват капсулите за пране. Те са в удобна и компактна Doypack опаковка, която се затваря плътно и заема минимално място. Освен това, те имат два пъти по-концентрирана PRO WASH формула с мощен ензимен комплекс за безупречно изпиране. За да си починем, без да мислим за заплахата от изненадващи петна.

Друго важно нещо, което е хубаво да имаме предвид е, че след използването им е хубаво да създадем навик да затваряме опаковката веднага. Не трябва да забравяме също винаги да държим Medix Alvina Laundry Caps на място далеч от деца.

Правилно използване на функциите на пералнята

Пералните машини имат множество функции, благодарение на които дрехите имат много по-дълъг живот. Те могат да съчетават материи с температури, продължителност с екологичен режим и много други вариации.

Един от най-сигурните начини да запазим материите е да перем на програма с по-ниска температура. Така не само не рискуваме да ги повредим, но и използваме по-малко вода и ток.

Капсулите Medix Alvina Laundry Caps се справят отлично при пране на ниски температури и са подходящи при отложен старт. Възможността да се използват при различните програми ги прави подходящи както за цветни тъкани, така и за синтетика, памук и лен.

А и дозирането е изключително лесно. При 4-5 килограма пране се използва 1 капсула, а при 6-8 - 2 капсули.

Избор на подходяща перилна програма

Преди пране е хубаво винаги да проверяваме етикета на дрехите за препоръчителна температура и програма на пране. Не се притеснявайте, дори и да трябва да се погрижите за деликатни материи, които изискват пране при по-нисък градус.

Капсулите Medix Alvina Laundry Caps се справят отлично при пране на ниски температури и са подходящи при отложен старт. Възможността да се използват при различните програми ги прави подходящи както за цветни тъкани, така и за синтетика, памук и лен.

Оптимално съхранение на дрехите

След приключването на перилната програма е хубаво да извадим прането възможно най-бързо и да го прострем на проветриво място. Един съвет от нас - поставете подходящите ризи, блузи и тениски на закачалки.

Това ще ви спести време от гладенето им след това. След това е хубаво внимателно да сгънем дрехите и ги поставим на видимо място в гардероба. Така драстично ще намалим времето, в което ги търсим, когато решим да ги облечем.

Използването на препарат с приятен и силен аромат ще запази материите свежи за по-дълго. Medix Alvina идва в два нови аромата - Medix Alvina Laundry Caps Color Active със свежо ухание и Medix Alvina Laundry Caps Color Deluxe с парфюмен аромат, който се усеща със седмици.

След като вече знаем как да се погрижим за дрехите си бързо и лесно, можем да се насладим на безценното време със семейството си, както и на идващата есен. Време е за билков чай, разходка в планината и мек ароматен пуловер.