Лятото си отива и есента настъпва с бавно темпо. Въпреки че навън е все още топло, трябва да се подготвим за смяната на сезоните. Какво означава това?

Есенно прочистване. Едно от най-важните нещата за дамите, които задължително трябва да направят преди настъпването на есента, е да извадят всички плътни дрехи и да ги освежат.

Но знаем ли как да се погрижим за дрехите си, без да влагаме прекалено много време и средства? За да можем да удължим живота на любимия си пуловер и удобните си дънки, подбрахме няколко съвета за по-лесна и качествена поддръжка.

Използване на правилен препарат за пране

Правилният препарат е от изключително значение, ако искаме да носим дрехите си по-дълго. Най-лесни за употреба са капсулите за пране.

Те се разтварят напълно и не оставят следи по материите. Нямат нужда от дозиране, тъй като всяка капсула съдържа нужното количество за цяла пералня. Просто я поставяме при дрехите и пускаме подходящата програма.

Голям плюс при употребата на капсули е, че не разливаме излишно количество в отделението за препарати и спестяваме време от чистене на пералнята.

Отличен избор при употреба на капсули за пране са Medix Alvina Laundry Caps. Те са с два пъти по-концентрирана формула с мощен ензимен комплекс. Само една капсула е достатъчна да се погрижи за пълна пералня.

Помощ от всички членове на семейството

Свикнали сме къщната работа да е основно задължение на дамите. Но днес светът се променя и съпругът, и децата са много по-активни в поддържането на чистотата у дома.

При употребата на капсули за пране не е нужно да сме експерти, за да се справим. Това означава, че дори членовете на семейството ни да не са наясно с процеса на пране, ще успеят да пуснат пералня и да ни спестят време.

Тук на помощ отново идват капсулите Medix Alvina Laundry Caps, тъй като могат да се използват от всички. Лесни са за съхранение, а и винаги ще знаем колко точно ни остават.

Грижа за дрехите по време на път

Често взимаме най-хубавите и любимите си дрехи, когато заминем на почивка. Но колкото и да ги пазим, се случва да ги нацапаме.

Затова в такива случаи капсулите за пране са най-удобни. Просто взимаме няколко с нас и дори сладкото ни съкровище да изцапа любимата си блузка със сладолед, може просто да поставим една капсула в пералнята и готово.

Правилно използване на функциите на пералнята

Пералните машини имат множество функции, благодарение на които дрехите имат много по-дълъг живот. Те могат да съчетават материи с температури, продължителност с екологичен режим и много други вариации.

Един от най-сигурните начини да запазим материите е да перем на програма с по-ниска температура. Така не само не рискуваме да ги повредим, но и използваме по-малко вода и ток.

Капсулите Medix Alvina Laundry Caps се справят отлично при пране на ниски температури и са подходящи при отложен старт. Възможността да се използват при различните програми ги прави подходящи както за цветни тъкани, така и за синтетика, памук и лен.

А и дозирането е изключително лесно. При 4-5 килограма пране се използва 1 капсула, а при 6-8 - 2 капсули.

Правилно съхранение на дрехите

След като сме се погрижили за качественото почистване на дрехите, е важно да знаем и как да ги запазим свежи за по-дълго време.

Внимателното сгъване на дрехите ще ни спести време от гладене, когато решим да ги носим. Дори можем да превърнем това домакинско забавление в игра, която да включва децата ни.

Важно е никога да не прибираме влажно пране в гардероба си, тъй като това може да предизвика гниене и неприятна миризма. Използването на препарат с приятен и силен аромат ще запази материите свежи за по-дълго.

Medix Alvina идва в два варианта Medix Alvina Laundry Caps Color Active и Medix Alvina Laundry Caps Color Deluxe. Те са с нежен парфюмен аромат, който се усеща със седмици.

След като знаем как да се погрижим за дрехите си, можем да спестим време и пари и да се насладим на есента максимално много. Време е за билков чай, разходка в планината и мек пуловер.