Има няколко факта, които казват, че има връзка между чертите на лицето ни и личността ни. Ако имате малък нос или широко лице, не става въпрос само за генетика. Това също може да предскаже вашето поведение и реакции. Нека проверим някои от интересните изводи, направени от изследователите.

Открихме 7 научни резултата, които свързват външния вид и личността. Също така, в края на статията ще намерите интересен бонус.

Колкото по-широко е лицето ви, толкова повече тестостерон имате

Колкото по-широки са скулите ви, толкова по-голяма е вероятността да бъдете настойчиви и дори агресивни според науката. Връзката е направена с маймуни капуцини. Разбира се, ако сте с пълно лице, това не означава, че сте опасни и агресивни. Просто тези хора може да са по-склонни да реагират на конфликт, вместо да го игнорират.

Колкото по-слабо е лицето ви, толкова по-малко ще страдате от инфекции

Учените са открили, че колкото по-малко мазнини имате по бузите си, толкова по-малко тежки са заболяванията ви и толкова по-малко стрес получавате. Като бонус, хората със слаби лица също са склонни да имат по-нисък процент на тревожност и депресия. Това може да е свързано с цялостното ви здравословно състояние, защото като цяло активните хора имат по-малко мазнини по лицето си и са по-щастливи.

Дългият нос не ви правят лъжец, а по-амбициозни

Изследователят Ейбрахам Тамир дълго време изучава чертите на лицето и връзката им с личността. Той забелязва, че хората с дълги носове могат да бъдат много амбициозни, да имат добри инстинкти и са склонни да бъдат лидери.

Мъжете с детски лица са склонни да бъдат по-малко доминиращи в младостта си

Учените споделят с нас, че мъжете с детски лица са склонни да бъдат по-малко доминиращи, когато са по-млади, но в същото време се научават как да бъдат по-уверени, докато растат.

Хората с висока линия на веждите са склонни да бъдат по-приятни

В основата на проучване, използващо големите пет черти на личността като модел, е забелязано, че онези хора, които са по-приятни, са склонни да имат по-висока линия на веждите и по-малки чела. Изследователите са забелязали, че тези, които имат еднакви нива на внимателност и приветливост, имат подобни лица.

Колкото по-къс е носът ви, толкова по-чувствителни сте

След като проучват 1793 снимки, изследователите забелязват, че хората със сладки и сравнително плоски, закръглени и къси носове по-лесно могат да покажат чувствителната си страна. Също така, те могат да бъдат по-мили от другите.

7. Екстровертите имат брадички, които са по-изпъкнали

Някои изследвания показват, че комуникативните хора имат и общи черти на лицето. Ако сте по-екстровертни, имате по-изпъкнали нос и устни. Също така е отбелязано, че брадичката е по-издадена и големите дъвкателни мускули са по-добри.

Бонус: Страната, на която позирате показва колко сте емоционални

След като разглеждат всички тестове и изследвания, изследователите предполагат, че ако сте по-емоционални и изразителни, сте склонни да позирате с лявата буза, защото изглежда по-фотогенично. Позирането с дясната буза говори, че сте по-скоро научен тип.

Виждате ли се в някое от тези описания? Вярвате ли, че чертите на лицето могат да кажат много за характера ни?