Ключовото астрологично събитие на следващия месец е лунното затъмнение на 16 май. То може да внесе „сянка“ в цъфтящия пролетен месец. Възможни са големи конфликти и внезапни неприятности. Затъмнението ще донесе повишена тревожност, безпокойство и стрес. Влиянието му ще се усеща силно – три дни преди и след 16 май.

Друго важно събитие е съвпадането на Венера с Юпитер в Риби (1-4 май). Всички планирани неща ще бъдат лесни за получаване, а резултатът ще зарадва всеки. През тези дни трябва да се предприемат възможно най-много активни действия, за да се постигне планираното, а самото небе ще помогне за това.

На 5 май Слънцето ще бъде във връзка с творческия Уран. Това е благоприятен период за съзидателна работа в екип, почивка с приятели, създаване на нови познанства. Ще можете да покажете на всички своята уникалност и да привлечете хората с оригиналните си възгледи за света.

От 24 до 31 май Слънцето ще бъде в секстил спрямо Юпитер. Тези дни ще бъдат подходящи за постигане на добри резултати по въпросите, които отлагате. Ако пробвате от 24 до 31 май да решите проблемите, е възможно да получите щедри материални плодове. За тези, които искат да израснат в кариерата, това са много добри дни, защото ще получат възможност за повишение.

Щастливи дни през май 2022 

Нарастваща луна (1 - 15 май)

Планирайте важни транзакции за тези дни. През този период можете да получите максимална печалба от всякакви финансови транзакции и бизнес преговори. Можете също така спокойно да се грижите за външния си вид и здраве. Периодът е подходящ за козметични процедури на лицето и шията. Препоръчва се да се правят тонизиращи вани. За да подобрите здравето, можете да извършите закаляващи процедури: провеждайте водни процедури, масаж, вземайте въздушни и слънчеви бани. Също така, за превенция, можете да започнете да приемате витамини, отвари от билки и тинктури.

Пълнолуние (16 май)

Енергията на луната ще бъде в своя пик.
Препоръчително е обаче да отложите решаването на финансовите си въпроси за друг път, тъй като съществува висок риск от харчене на пари за безполезни покупки. На този ден можете да започнете да се отървавате от ненужното. Това се отнася не само за тялото, но и за душата, както и за околното пространство.

Важно: на този ден в никакъв случай не трябва да се извършват операции под анестезия, освен ако не говорим за спешни случаи.

Намаляваща луна (17 май - 28 май)

През тези дни не трябва да заемате пари или да кандидатствате за банкови заеми. В същото време това е най-подходящият период за изплащане на дългове, както и за започване на очистителни процедури за организма, за извеждане на токсини. Можете също да започнете диета или да направите няколко разтоварващи дни. Всякакви козметични процедури, свързани с отстраняването на кожни дефекти, ще бъдат успешни.

Отделно си струва да се подчертаят най-благоприятните дати за финансови транзакции:

• 7 май Най-доброто време за планиране на разходите за следващите седмици. Търсенето на допълнителен източник на доходи ще бъде увенчано с успех.

• 11 и 12 май. Подходящо време за големи и планирани покупки. Спонтанното харчене няма да донесе желания резултат.

• 25 май. Бизнес сделките, които ще бъдат извършени в този ден, скоро ще донесат осезаеми печалби. Препоръчително е да се въздържате от връщане на пари, които са били взети назаем.