Важен момент в астрологията през 2022 г. е присъствието на Юпитер в Риби – вълнуваща среща, която се случва на всеки 12 години и може да донесе духовен растеж, творчески подем и силно чувство за свързаност. На 12. април Юпитер ще направи изключително рядка и специална среща с Нептун, известна като съединението Юпитер-Нептун в Риби. Този космически съюз ще донесе благоденствие на всички зодиакални знаци. Енергията на тази връзка ще се усеща силно седмица преди и след точното подравняване на планетите. Това е възможно да засили чувството ни за духовност, интуицията ни и да ни насърчи да изследваме по-дълбоко подсъзнанието и творческия си потенциал. И все пак внимавайте да не потънете в илюзорни представи и напразни мечти. През април е важно да се опитате да останете съзнателни и заземени, тъй като трудно ще устоите на желанието да избягате от реалността или да си сложите розови очила.

Е, реалисти или идеалисти да бъдем по-скоро в любовните отношения през април? Време е да разберем!

Овен

Този месец вашият девиз трябва да е „обичай себе си“. Имате нужда да съберете и обмислите идеи, които сте оставяли на заден план, за да се почувствате по-уверени и да постигнете успех в личните си отношения.

Необвързани

Отделете време за себе си, за да помислите с какви хора наистина искате да бъдете заобиколени. Не се колебайте да отказвате срещи и контакти, които не ви носят нужното удовлетворение. Отделете време да опознаете себе си, за да разберете какъв от какъв човек имате нужда до вас.

Обвързани

Възможно е да попаднете в ситуации, които да тестват вашата лоялност към партньора ви. Не се затваряйте в себе си и говорете с него открито за начина, по който се чувствате. През април е възможно семейството ви да премине през предизвикателства поради недобро общуване и липса на спокойствие. Трябва да се постараете, за да се отървете от спорове и ситуации, които карат вас и вашите близки да влизате в ненужни конфликти.

Телец

През април може да се сблъскате с изпитания, които ще ви накарат да се съмнявате в себе си. Бъдете уверени в себе си – звездите ви уверяват, че притежавате способността да се справите с предизвикателствата в личните отношения.

Необвързани

За тези, които търсят любовта - този месец звездите са подредени във ваша полза. Ще можете да намерите някого, с когото в последствие е възможно да задълбочите отношенията си. Не забравяйте да следвате сърцето си и се доверявайте на инстинктите си. Комуникирайте с позитивна нагласа и имайте предвид, че дори наглед несериозните отношения могат да ви научат на много за вас самите и да подобрят самочувствието ви.

Обвързани

Предприемете действия, за да подобрите хармония в личните отношения с партньора. В любовта сте отдадени и страстни, затова потърсете начини да покажете своите емоции на любимия. Все пак романтичните жестове не са запазена марка на мъжете, нали?

Близнаци

През април звездите ви съветват да отделите повече време да обмислите и преоткриете нещата, които ви правят щастливи. Фокусирайте се върху това да живеете щастлив, позитивен и пълноценен живот и направете нужните малки корекции в ежедневната си рутина за целта. Не се задоволявайте с по-малко от най-доброто за себе си и за близките си.

Необвързани

Ще се сблъскате с хора и ситуации, които ще поставят на изпитание вашия самоконтрол. Април месец е подходящ за загърбване на вредни навици, които така или иначе не допринасят за пълноценен и щастлив живот. И, да – освен навиците, преосмислете и някои по-скоро токсични приятелства.

Обвързани

Вие и вашата половинка имате да си починете от натоварените си графици. Напоследък не сте се фокусирали много върху отношенията у дома, защото сте заети да работите върху кариерата си. Потърсете баланса с личния живот, като използвате пълноценно свободното си време за занимания с вашия партньор, особено ако са такива, които не сте опитвали досега.

Рак

Напоследък усещате, че някои добри възможности ви се изплъзват. През април е подходящо да се опитате да съберете енергията си и да я насочите към най-смелите си мечти и цели. Ако успеете да отделите достатъчно време и положите усилия, месецът ще постави началото някои на положителни промени, за които отдавна мечтаете.

Необвързани

Огледайте се в социалния си кръг – някъде сред приятелите и познатите ви е възможно да откриете човек, който да разтупти сърцето ви. Бъдете отворени за комуникация, дори да изглежда незначителна. Въпреки това не изисквайте твърде много от отсрещната страна – оставете нещата да се случват от само себе си и не се натоварвайте с високи очаквания.

Обвързани

В четвъртия месец от годината чувствате, че това, което ви се изплъзва, е именно да прекарате повече време с половинката си. Време ви е за релакс и почивка – поемете инициативата и помислете за романтичен спа уикенд. Така не само ще презаредите силите си, но и ще увеличите романтичния заряд на отношенията с любимия.

Лъв

Лъвовете са кралете на зодиака и рядко имат проблем със самочувствието, но през април е възможно да се почувствате „разклатени“ в това отношение. Не пропускайте възможност да се поглезите и да се заредите с позитивна енергия.

Необвързани

Сякаш всички наоколо (особено в социалните мрежи) изглеждат щастливи и в хармония, а вие се ангажирате с тревоги и се чувствате несигурни. През месец април имате нужда да намалите времето, прекарано в социалните мрежи, и да си припомните защо и как да обичате себе си. Заложете на хубава книга по темата и правете нещата, които наистина искате, а не които биха изглеждали добре пред другите.

Обвързани

Вероятно е през този месец да имате дребни разногласия с половинката си. Макар и да си давате сметка, че споровете ви са излишни и злободневни, не игнорирайте емоциите си и ги споделете с другия. Насърчете партньора си да направи същото и не забравяйте, че е важно да разберете и неговата гледна точка. Останете насаме със себе си и отделете време за любими занимания като шопинг, козметични процедури или кафе с приятелка, които ще повдигнат самочувствието ви.

Дева

Усещате, че имате какво да кажете, но възпитанието и притесненията ви спират да го направите. Бъдете по-смели и дайте израз на своите мисли и желания, ако смятате, че това би облекчило душевното ви напрежение.

Необвързани

Тъй като месец април за вас е свързан с изразяването на себе си – отдайте се на занимания, за които все не намирате време. Потърсете курсове онлайн или посетете уроци, които ще ви помогнат да усвоите нови умения и да се запознаете с нови хора. Намирайки съмишленици в хобитата, е възможно да завържете важни и полезни занапред контакти.

Обвързани

Връзката ви не страда от липса на комуникация, но има едно място, където през този месец звездите ви съветват да бъдете по-директни – спалнята. Споделете интимните си желания с вашия партньор и открийте нови неща, които ще зарадват и двама ви. А дори и да се окаже, че нещата, които харесвате, не съвпадат на 100 процента, то сексуалните разговори със сигурност ще ви сближат още повече емоционално.

Везни

Склонни сте да действате емоционално и малко припряно на моменти. Не бързайте да реагирате първосигнално във всяка ситуация, особено в личен план. Изслушвайте внимателно близките си и си дайте време да обмислите своите реакции.

Необвързани

От известно време е възможно да поддържате неангажиращи отношения и приятелства, които изглежда не ви носят нищо. През април имате усещането, че е дошъл моментът или да сложите край, или да преминете към следваща стъпка. И все пак, звездите ви съветват да изчакате, защото моментът не е подходящ за категорични решения.

Обвързани

Раздразнителни сте и сте склонни да приписвате на половинката си някои преувеличени прегрешения и недостатъци. През април звездите ви съветват да се въздържате да си правите генерални заключения относно отношенията с партньора ви. Вместо да се вглеждате в него, обърнете внимание на себе си и прекарайте малко време насаме. Поглезете се!

Скорпион

Усещате, че имате късмет и обстоятелствата работят във ваша полза – така е и сте си го заслужили. Дайте си време да се насладите на нещата, които сте постигнали и притежавате, вместо да се вглеждате напред към нови цели.

Необвързани

Опитайте се да получите максимално удоволствие и полза от общуването си с приятели и (потенциални) ухажори. Не се натоварвайте с по-дълбоки анализи и размисли, защото през април не се очаква да се случат големи промени в личен план. Но пък това не значи, че нещата не са хубави такива, каквито са в момента!

Обвързани

Радвате се на хармония и разбирателство във връзката си – нещо, за което и двамата с партньора ви сте положили усилия. Не забравяйте да му покажете колко много значи той за вас с дребни жестове и изненади. През април е подходящо време да наблегнете на създаването на уют и романтична обстановка у дома.

Стрелец

През април стрелците е добре да се отворят за новото в живота си – нови места, които да посетят, нови ястия, които да опитат, нови контакти, които може да се окажат полезни. Проявявайте любопитство, но и поставете ясни граници - не правете неща, които не отговарят на вашите желания и принципи.

Необвързани

Забавления и време извън дома, с приятели – така ще изглежда месецът за вас. Новите преживявания и запознанства ще ви донесат радост и ще допринесат за вашето самочувствие. От друга страна интуицията ви работи, затова не се колебайте да се отдръпнете тогава, когато вече не се чувствате комфортно.

Обвързани

Усещате нужда да направите големи промени във външния си вид или в средата около вас. Убедете се предварително, че имате разбирането и подкрепата на вашия партньор. Не е изключено той да не разбира напълно мотивите ви и затова е добре да отделите време да му ги обясните.

Козирог

Чувствате се претрупани от служебни ангажименти и ви остава малко време да мислите за личните си отношения. През април сте склонни да се отдръпвате и да оставяте другите да са водещи – дори това да засяга лично вас. Опитайте се да сте по-активни в общуването и отстоявайте позициите си.

Необвързани

През април сякаш сте се пуснали по течението и някой друг решава много неща вместо вас. Това може да ви се струва като лесен вариант, но звездите ви съветват да правите и обмисляте всичко според своя интерес, за да не чувствате накрая, че сте пропилели времето си напразно.

Обвързани

Възможно е някои промени, които се случват в личен план, да ви объркат и да не сте сигурни какво очаква от вас вашия партньор. Поработете върху добрата комуникация помежду ви, като отделите време да разберете и анализирате какви са неговите страхове и намерения. Може да се окаже, че някои големи крачки, които той е готов да предприеме, не са на дневен план при вас.

Водолей

Подвластни сте на натрапчиви мисли и на емоции, с които не можете да се справите сами. Заложете на комуникацията и отворете съзнанието си за споделяне. Обаче внимавайте – някои хора биха могли да злоупотребят с тайните ви, затова бъдете предпазливи и се доверявайте само на най-близките си хора.

Необвързани

Не се насилвайте да се справяте сами с всичко, което чувствате и мислите. Разчитайте на близките си приятели и потърсете начини да си говорите по-задълбочено, независимо дали ще е на живо или онлайн. Не забравяйте да изслушвате и тях, разбира се, за да не се окаже, че ги натоварвате единствено с проблемите си. Различната гледна точка на близките ще ви помогне да вземете някои важни решения.

Обвързани

Има неща, които очаквате от връзката си, но не ги получавате. Звездите ви съветват да не пилеете енергията си да го споделяте с приятелки, защото в случая тяхното мнение няма да ви бъде от полза. Доверете се на партньора си и му кажете деликатно какво ви тревожи и от какво още имате нужда. Всъщност той самият има нужда от вашата откровеност.

Риби

Може да се каже, че април е вашият месец. Той ще ви донесе позитивна енергия и ще разсее негативните мисли, които обикновено се прокрадват в съзнанието ви. Според звездите сте на правилен път в личен план и е важно да го следвате спокойни и уверени за бъдещето.

Необвързани

През април ще усетите прилив на енергия и щастие. Отдайте се на вътрешното си усещане, че сте на прав път и развийте смело онези отношения, които ви правят щастливи. Не се колебайте сами да определяте какво и как искате да правите в свободното си време – всеки, който държи на вас, ще уважи интересите ви.

Обвързани

Начинанията, които започнете през месец април, ще се увенчаят успех впоследствие – затова звездите съветват да бъдете смели и да потърсите щастието си в нови преживявания с партньора. Ако отдавна отлагате да си направите някои промени, сега е моментът за следващата крачка, независимо дали е интересна екскурзия, или закупуване на нов дом, например.