Най-хубавите моменти в живота са обикновено онези, които изискват усилие още в самото начало. Нищо не е толкова задоволително, ако не си го постигнал сам.

Може би този красив момент е, когато си хвърлила шапката си във въздуха по време на завършването си или след онзи скок с бънджи, или това как си излязла от зоната си на комфорт. Каквото и да е, някои хора ще те критикуват за щастието ти, но не им обръщай внимание. Те явно не са изпитали подобно нещо.

Любовта е невероятна емоция. Тя е дълбоко в сърцето ти и се показва, когато изпиташ тези красиви моменти. Всеки, който е изпитвал това, знае, че е нещо рядко, чисто, но истинско. Това е емоция, която си заслужава.

Хората могат да ти казват, че трябва да разшириш хоризонта си, но как могат да очакват емоция с такава сила да бъде покорена лесно. Няма как да стане за ден. Рим не е бил построен за един ден, нали?

Истината е, че някои хора искат да постигнат целите си с минимално усилие. Те искат невъзможното - перфектно тяло, добри оценки, успехи за кратко време и без грам усилие. Това, че те са избрали този живот, не означава, че и ти трябва.

Живеем в общество, изградено върху обещания за постигнати цели без усилие. Но това не е ли измама? Не е ли измама да стигнеш върха по такъв долен начин?

Едно и също ли е?

Как можеш да изпиташ истински емоции, ако не живееш това приключение и не му се наслаждаваш?

Това, което има значение, е твоето търпение, което проявяваш към мечтите си. Нищо не може да разруши усмивката, когато ги реализираш. Може те да са романтична връзка или проект, нещо, свързано с работата или приятелите. Всичко ще си е заслужавало и не е било просто късмет. Това си ти и твоята отдаденост. Не е ли прекрасно?

Не, мечтите ти не са прекалено големи и не живееш напразно. Ти нямаш голямо его. Ти си човек с търпение. Сърцето ти е силно, както и разума ти.

Знаеш точно какво е любовта и защо си заслужава чакането.