Вероятно сте чули израза, че предупреждението е знак да се подготвите предварително и връзките не са изключение. Експертите смятат, че всички взаимоотношения преминават през определени етапи и един от тях е доста критичен. Днес ще разгледаме тези фази и за какво може да се наложи да бъдете подготвени.

Беше ни много интересно, че всички двойки преминават през едни и същи етапи и нямаме търпение да ви разкажем за тях.

Етап 1: Нова любов

Току-що сте срещнали някой специален човек и всичко е във фазата на медения месец. Имате пеперуди в стомаха всеки път, когато видите новата си любов, всяко докосване е като електрически заряд и всяка целувка е безкрайна. Поглеждате телефона си на всеки няколко минути, за да видите дали ви е писал. Дълбоко в себе си знаете, че изглеждате глупаво, но кой го е грижа. Е, скъпи дами, ако се чувствате така, явно сте влюбени. Запечатайте в ума си начина, по който се чувствате сега, може да се нуждаете от него по-късно, за да освежите паметта си.

Етап 2: Установяване

Смятате, че отношенията ви са сериозни и сте готови да се обвържете. Обикновено на този етап двама души се често заедно, така че нека да ги наречем „двойка“. Е, тогава може да осъзнаете, че в реалният живот невинаги има смях и флирт. Все още се опитвате да прекарвате колкото се може повече време заедно, искате да споделите всичките си мисли и чувства, винаги питате любимия как е минал денят му и искрено се интересувате от отговора. Въпреки това, рутината започва да замъглява еуфорията. Това е като откриването на разликата между пътуването и имиграцията, дестинацията е същата, но отговорностите са напълно различни. Не губете блясъка между двама ви. Отделете си време за вас двамата, отидете на хубава релаксираща разходка или на кино. Запазете тази връзка, тя е много специална и деликатна.

Етап 3: Раждат се рутината и разочарованието

Все още имате силни чувства към половинката си, но нещо изглежда различно. Не се чувствате толкова развълнувани, че прекарвате всяка минута заедно, както сте свикнали. Всекидневните отговорности, сметките, работните ангажименти и домакинската работа пречат на романтиката, а понякога се чувствате в капана на цялата тази рутина и започвате да се питате дали сте направили правилния избор. Това е най-опасната част от връзката и ако успеете да я преминете заедно, има голяма вероятност най-трудната част да приключи. Работете върху запазването на искрата, вашият партньор е все още същият човек, в когото сте се влюбили. Опитайте се винаги да си спомняте чувствата, които сте имали от дните, когато просто сте излизали. И помнете, че животът не е само за децата ви, а заслужавате известно време и за себе си.

Етап 4: Стабилност

На този етап се чувствате много сигурни във връзката си, виждате се такива, каквито сте в действителност. Може да не се чувствате сякаш летите в облаците, както сте били на етап 1, но третата фаза е приключила. Научавате се да си давате пространство, разбирате, че вашият партньор има свои собствени предпочитания, хобита и навици, и е добре, не трябва да бъдете като сиамски близнаци през цялото време. Двамата сте отделни индивиди и можете да запазите връзката си.

Етап 5: Обвързване

Ако стигнете до този етап, поздравления, станали сте истински екип за цял живот. Вече не ви липсва първата романтична среща, защото се чувствата много комфортно в отношенията си и дори не можете да си представите, че биха могли да са различни. Приели сте, че всички сме съвършени в собствените си несъвършенства. Научете децата си как сте поддържали чувствата си през целия си живот. Разбира се, сте преживели няколко предизвикателства заедно, но истинската любов може да се справи с тях.

А вие откривате ли вашата връзка в някой от тези етапи? Имате ли собствена рецепта как да преминете критичната част? Споделете с нас!