Мъжът Лъв е винаги себе си, адски привлекателен и го използва съзнателно. Щом влезе в стаята, очите на присъстващите винаги се обръщат в неговата посока, като игла на компас към север.

Лъвът предпочита красиви жени, но при едно-единствено условие - да са облечени достатъчно скромно и да говорят тихо, за предпочитане шепнешком, за да не засенчват кралската му особа.

При по-близко запознанство той много често се оказва тиранин и деспот. Мъжът Лъв обича да се състезава и да побеждава безотказно. Дори пораженията му винаги са малка победа. Колкото и кисел да е лимонът на Лъва, той винаги е способен да го изстиска до последната капка, превръщайки го във вкусна лимонада.

Повечето Лъвове са екстроверти, които се усамотяват, увяхват и разцъфват само когато се появи обещаващ слушател или зрител. Те обичат да се смеят. Ако се опитате да разпознаете емоциите и чувствата, които се крият зад лъвските "заблуди за величие", се оказва, че този хищник има и слабо място. Подобно на слънчевата светлина и той се нуждае от хора, които могат да споделят високото му мнение за себе си и полага много усилия да се обгради с такива хора.

Казваме "лукс" и имаме предвид Лъв, казваме Лъв и имаме предвид "лукс". Интересното е, че този подход често изиграва своеобразна психологическа шега с Лъва, защото той започва да смята за най-добро това, което му принадлежи.

Лъвът не обича половинчатите неща. Това важи за всички области на живота му, включително и за любовта. Ако обича, то във въздуха трябва да "блести" излишък на чувства, а в душата да гори огън от страст. Той приема живота за игра. И постоянно излиза на сцената, за да играе с живота, с любовта, с парите, надявайки се по този начин да победи съдбата. На Лъвовете се възхищават както мъжете, така и жените. Първата причина е, че Лъвът рядко си позволява да стигне до открити обиди. Вторите оценяват у него умението да се държи като цар, показността и яркостта.

Лъвовете не умеят да държат камък в пазвата си. Те са истински приятели и са готови в трудни моменти да окажат необходимата подкрепа не само на думи, но и на дела. Влюбването е типично състояние за този знак. Но дори тези, които не са могли да се разбират с него заради размера на егото му, по правило нямат "нищо лично" срещу него и продължават да му се възхищават. Просто го правят отдалеч.

Лъвът е лесен за манипулиране. Можете да го похвалите, без да се страхувате дали ще прекалите с похвалите и без да се опитвате да правите комплименти колкото се може по-изтънчено. С помощта на ласкателствата от страна на Лъва можете да постигнете всичко, като увеличение на заплатата, услуги и дори предложения за брак.

Ако мъжът Лъв не е влюбен, това означава, че той току-що се е разлюбил и е поставил два препинателни знака наведнъж: точка в края на романа и многоточие в дъното на следващата страница от живота си. Защото отново е готов да започне нова любовна история.

Той не може да бъде истински щастлив, ако до него няма очарователна личност, чиято прекрасна глава е готов да завърти. Но една безкрайна поредица от романи рано или късно ще завърши с брак. Точно в момента, в който Лъвът срещне жена, без чиито комплименти няма да може да си представи бъдещия си живот. Колкото и да е странно, но Лъвът не може да се нарече познавач на женските сърца. Той доста често се жени не за жената на мечтите си, а за тази, която е успяла да използва основната му слабост най-добре- суетата. Той може да бъде побъркан по по-"хуманен" начин. Като например да му бъде намекнато за съществуването на някаква тайна или загадка. Този самоуверен тип, който смята, че всички жени се вълнуват само от мисълта да бъдат до него, започва да отстъпва, ако му бъде показан различен модел на поведение.

В работата си Лъвът е доста небрежен и прибързан, но умее да представя плодовете на труда си. Никога няма достатъчно търпение за малките неща, защото те го дразнят. И никога не е по негова вина, ако нещо се обърка. Това, разбира се, никак не се харесва на колегите му "лъвове", но на него никога не му идва на ум да мисли за това, което чувстват другите хора. Този мъж е творческа натура, но в работата му липсва малко дълбочина.

Той лесно губи кралското си самодоволство, ако плановете му бъдат осуетени, и се превръща в обичайния, много неприятен мрънкач и мърморко. Трябва да сте изключително внимателни, когато общувате с него в този момент. Ще бъде по-добре да не го провокирате. Въпреки това в дуел между Лъв и депресия Лъвът винаги излиза победител. Ако не тук, то там той винаги ще намери причина да се почувства отново на гребена на вълната.

Лъвът е ревнив до безобразие и едва ли ще успеете да го отучите от маниера да изисква пълен отчет за движенията ви и да ви подозира в афера с всеки срещнат. Най-добрият вариант е да се държите като жената на Цезар, която, както знаете, би трябвало да е извън всякакви подозрения.

Лъв и секс

Сексът за Лъва е още една причина да демонстрира уменията си и да проведе сексуална презентация, той плюе на всички условности и правила с кралско величие. Жената, която си ляга с него, трябва да научи основното правило: той няма да търпи отказ, така че никакво главоболие. Факт е, че Лъвът е толкова уверен в собствената си неустоимост, че си мисли следното: щом той иска интимност, партньорката по подразбиране трябва да иска същото.

За него жената е трофей, който трябва да бъде хванат за ръка и да бъде сложен в леглото. Никакви съмнения в себе си, плахост, предпазлив подход и други "глупости", които отнемат толкова много време. Заради този специфичен сексуален стил партньорката му има странното усещане, че Лъвът току-що е участвал в сексуална олимпиада и е спечелил, като е стигнал пръв до финала, оставяйки я или далеч назад, или дори на пейката.

В същото време за него е изключително важно партньорката му да му даде най-висока оценка и да го похвали за отличната му техника.

Ако има възможност да правят любов, Лъвът определено ще се възползва от нея.. Обикновено той има добра представа за сексуалните си възможности и не вижда необходимост да насочва енергията си в някакъв друг, нееротичен момент.

За разлика от "суровото ежедневие", когато на партньора буквално му е забранено да повишава глас, през нощта той само ще се радва да чуе, че усилията му не са напразни. За Лъва е важен всеки еротичен стон и сексуален вик. С една дума, всички доказателства, че на жената ѝ е приятно да споделя с него любовното ложе.

В дълбините на душата си Лъвът е сигурен, че жените са създадени единствено, за да може той да ги командва. Затова мисионерската поза, когато мъжът е отгоре, е негов съзнателен избор, а жената може само да се подчинява и да се огъва и то в буквалния смисъл на думата.

Той се възбужда от "безпомощните" жени и от възможността да контролира напълно и изцяло процеса. Предпочита пози, при които партньорът е оставен да контролира само интимните си мускули, защото останалото той обича да определя сам.

Ако достатъчно дълго време нуждата на Лъва от сексуално възхищение не бъде задоволена, тогава той буквално се обсебва и не може да мисли за нищо друго освен за секс. Накрая изтощен, този човек е в състояние да отиде в публичен дом, чиито обитатели знаят със сигурност какво трябва да се направи и каже, така че Лъвът отново да се окъпе във вълните на обожанието.