На моето бебе:

Когато бях бременна с теб и ти растеше в мен, твоето сърце беше вътре в мен, а моето следеше развитието на твоя живот.

Когато се роди, сякаш и сърцето ми излезе с теб.

Когато те погледнех, виждах себе си, виждах баща ти, виждах нашата голяма любов да стои пред мен.

Това не го осъзнах само в първия ден. Не осъзнах колко много те обичам само тогава. Всеки ден, когато ме погледнеш с уморени очи, знаейки, че единственото място, в което искаш да си починеш са моите прегръдки, виждам любов, разбирам колко много означаваш за мен. Усещам го, когато се разхождаме, а ти ме хванеш с малката си ръчичка. Виждам това, когато направиш нещо, с което да се гордея и кажеш „Мамо, мамо, виж. Виж ме! Не е ли готино?“. И го усещам, когато ми кажеш, че ме обичаш повече от всичко.

Мога да почувствам любовта по всяко едно време и по всякакъв начин, защото ти, скъпа, си моето сърце.

Ти притежаваш моето сърце, когато отида на работа и не сме заедно. Когато трябва да се доверя на някого другиго, за да те гледа. Някои дни минават бързо, а други – не, защото през цялото време мисля за теб, чудейки се какво правиш в момента, дали си се нахранила, усмихваш ли се, липсвам ли ти.

Ти притежаваш сърцето ми, когато вървя към колата си и съм те оставила в детската градина. Когато учителите се грижат за теб и те учат на нови неща. Когато създаваш нови приятелства без мен. Когато ставаш независима от мен, докато аз се уча как да се справя с тази твоя независимост.

Ти го притежаваш, докато растеш всеки ден, докато разбираш какво харесваш и какво не, какво е добро за теб и какво лошо. Ти изграждаш себе си, а аз се старая да ти дам нужното пространство.

Ти ще имаш сърцето ми завинаги, а не само в моментите, в които имаш нужда от мен. То ще е твое за целия ти живот, когато се изнесеш, когато създадеш свое семейство. Моето и твоето ще са свързани. Ще вземеш моето, когато отидеш в колеж и изживееш толкова неща и различни емоции. Макар и да бъдеш на километри от мен, се надявам да знаеш, че винаги ще съм до теб в трудните моменти.

Сърцето ми ще бъде с теб, когато отиваш на пътешествия, обикаляш с приятели и се забавляваш. Когато търсиш отговори или някакви напътствия. То ще те води и ще ти помага, когато мислиш, че няма изход.

То ще е с теб, когато се преместиш в друг град, където и да по света. Когато създадеш нов дом и семейство. Надявам се да го запазиш и да усещаш топлината му.

Дадох ти моето сърце, защото съм майка и не можех по друг начин.

Колкото и то да е мое, то бие за теб също, за да ти покаже любовта ми, колко те обичам, за да знаеш, че винаги ще съм до теб, макар и да не ме виждаш.

Можеш ли да ми обещаеш нещо?

Ти притежаваш сърцето ми, затова те моля да си мила с него.

Ти си моето сърце, така че се грижи за себе си.

Както е казал Едуард Естлин Къмингс:

„Сърцето ти нося (в сърцето си го нося) и миг не оставам без него (където отида, отиваш и ти, скъпа моя)…“

Знай, че ти ми даде възможността да съм твоя майка, затова връзката ни ще е вечна. Аз винаги ще съм до теб, а ти ще си до мен, без значение на колко сме и какво разстояние ни дели.

Помни, че през колкото и трудности да минем, винаги ще сме добре, защото сме свързани. Ти си единствената, която знае как моето сърце тупти, а аз съм единствената, която е носила сърцето ти.