От 20.08. до 30.10. Марс, планетата, която отговаря за начина, по който се отстояваме и борим за нещата, ще се движи директно през знака Близнаци, най-независимият и непредвидим знак от зодиака. През този период е много вероятно някои от нас активно да започнат да черпят информация от различни източници, да предприемат кратки пътувания, да сключат нови важни договори или споразумения.

Периодът е подходящ за преследване на цели и мечти, както и за търсене на помощ или подкрепа от социални контакти или приятели. Не е изключено да стартираме нестандартни дейности и доста настървено ще се борим за мечтите и целите си. Ще сме оригинални и комуникативни и ще сме обзети от желание за промяна и развитие. Ще бягаме от рутината и стабилността и ще се стремим да открием нови хоризонти и нов смисъл в живота си.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Марс в Близнаци на въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, както и на хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Те ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие, ще задълбочат връзка или ще разширят и обновят домовете си.

Представителите на тези знаци много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите и как да печелят чуждите симпатии и подкрепа.
Земните знаци Телец, Дева и Козирог ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние. Възможно е голяма част от тях да сключват договори и сделки с цел печалба или да си закупят скъпи и ценни неща.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв ще получат интересни предложения и ще се натъкнат на хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще успеят да постигнат значителен напредък в любовта. Възможно е най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ половинката, семейството или паралелна връзка в живота им.