От 13.12. до 24.01. Марс, планетата, която отговаря за старта и началото на нещата, както и за енергията, която влагаме, ще преминава през знака Стрелец, най-авантюристичния и оптимистичен знак от зодиака.

През този период можем да очакваме да сме изключително комуникативни, любопитни и обзети от желание за разширение и развитие. Ще имаме стремеж да открием нови хоризонти и нов смисъл и цел в живота си.

Периодът е идеален за изучаване на чужд език, водене на съдебни дела, явяване на изпити, подписване на договори, покупко-продажба на имоти, стартиране на дейност или занимания с конни спортове.

Много е вероятно някои от нас да се насочат към изучаването на нови и интересни култури, чрез пътувания, книги или активно общуване с чужденци. Други ще обърнат сериозно внимание на висшето си образование или ще започнат да попиват знания на философска или друг вид тематика, която ще им предостави нов по-разширен поглед над света и заобикалящата ги действителност.

Много по-малко от обикновено ще забелязваме подробностите и незначителните детайли, понеже ще търсим цялостната и пълна картина и как всички и всичко се вписва в нея.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Марс в Стрелец на огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен. Те ще бъдат изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите, как да завладяват сърца и как да печелят чуждите симпатии и подкрепа.

Една част от тях ще се втурнат да осъществяват отдавна замислен от тях проект или ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие, други ще започнат или задълбочат връзка, трети ще разширят или обновят домовете си или ще се преместят в ново по-просторно жилище.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог ще са на романтична вълна и ще са доста мечтателни. Те ще имат нужда от почивка, разпускане и от време за себе си през периода.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които ще се окажат доста значими в последствие.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион се очаква да се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.