От 08.07. до 19.08. Марс, планетата, която отговаря за начина, по който се отстояваме и борим за нещата, за старта и новото начало, ще пребивава в знака Телец, знакът олицетворяващ комфорта, стабилността, постоянството и материалните блага.

Престоят на планетата тук ще ни предразположи към постоянство и ще ни фокусира върху конкретна цел. Влагайки равномерно темпо в осъществяването й ще имаме шанса да постигнем невероятен напредък. Ще сме последователни и постоянни, но също така ще търсим възнаграждение за усилията ни и няма да сме никак склонни да ги хвърляме на вятъра.

Периодът е идеален да влагаме енергията си и за неща, които ни доставят удоволствие и благодарение на които бихме могли да релаксираме подобаващо.

Много е важно да съумеем да се борим за нещата, които искаме, без да позволяваме на прекалено голямата пасивност на ни завладее. Ако сме достатъчно последователни и прецизни в действията си, периодът ще е добър за бавно напредване във важна за нас посока и граденето на стабилна структура, както в личните, така и в професионалните ни дела.

Най-добре ще се отрази периодът на земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях може да се очаква голям напредък по важен въпрос, както и открояване пред познати, приятели, колеги или семейство с постижения, знания или таланти.

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец ще търсят начини на направят добри инвестиции и дългосрочни сделки, но е важно да си планират добре нещата и да не действат през глава, силно идеализирайки предложенията, които получават в периода.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби е възможно да подават или попълват документи, да получават или пишат съобщения, да изпращат или получават доставки в периода. При всички случаи ще са много общителни и комуникативни и ще имат успех с предаването и получаването на информация.

При Водолеите, Близнаците и Везните са възможни любовни терзания и романтични увлечения. На тях ще им е нужна смелост на сърдечния фронт и достатъчна настъпателност за отстраняване на неразбирателствата.