В този свят на непостоянни връзки искам да се влюбя в теб бавно.

Когато отидем на първата си среща, не искам пеперуди в стомаха или наелектризиращи целувки, които да накарат сетивата ми да полудеят. Не искам да ти разказвам цялата си история наведнъж. Не искам да се втурвам във връзка с теб. Не искам да се влюбвам в идеята за теб. Не искам да отбелязвам във въображаемия си списък колко добре се справяш и това да е основата на нашата съвместимост. Не искам да те идеализирам и потенциала на това, което бихме могли да имаме. Не искам да те харесвам до такава степен, че да забравя коя съм.

Искам да погледна директно в очите ти и да се усмихна на топлината в тях. Искам да се насладя на това да те опозная, твоите странности и малките неща, които те правят това, което си. Искам да бъда хипнотизирана от историите, които споделяш и окуражена от преживяванията, които изграждат уверения и силен човек, който си днес. Искам да разгадая съзнанието ти и да открия загадките и тайните зад твоята безупречна фасада. Искам да премахна опасенията си и да отворя сърцето си за възможността за любов. Искам да съм уверена, че съм привлекателна и заслужавам любовта, която търся. Искам да те познавам на по-дълбоко ниво, отвъд беглия външен вид и повърхностния разговор. Искам да присъствам точно тук, с теб в този момент, когато се оказва, че си падам по теб.

Искам да отделя време, за да създам връзка, която да продължи.

Не искам краткотрайна любов, която завършва толкова бързо, колкото е започнала. Не искам експлозивна любов, отпразнувана с красота в блестящ силует, който изчезва почти моментално. Не искам романтична любов, която не се случва в действителност. Не искам любов като влакче в увеселителен парк, която да ме прави безумно щастлива и изключително тъжна. Не искам посредствена любов, с която се задоволяваме само защото не искаме да бъдем сами. Не искам удобна връзка, която да изглежда добре на хартия, но е различна от това, от което наистина се нуждаем.

Искам някой, който е едновременно моя сродна душа и най-добър приятел. Искам спонтанност, късни съобщения и дълги пътувания. Искам времето да е свидетелство за това колко далеч сме стигнали. Искам правилния вид любов, да се гледаме и да знаем, че сме намерили човека за себе си. Искам сигурна любов, която да ме кара да се чувствам толкова уверена и стоплена в твое присъствие, така че винаги да мога да разчитам, че ще ме хванеш, когато падна. Искам удобна любов, където и двамата да бъдем себе си, докато се отдадем на настоящия момент. Искам лесна любов без никакви драми или усложнения. Искам проста любов, при която и двамата да бъдем един с друг. Искам любовта, която идва веднъж в живота.

В тази модерна ера на любовта искам такава, която издържа на изпитанието на времето. Искам любов, която издържа на трудности и процъфтява от натиск. Искам да сме шансовете, които оцеляха.