Меркурий, планетата на мисълта и комуникациите ще преминава през знака Скорпион от 30.10. до 17.11. Това е период, през който ще търсим дълбочина в отношенията си с околните, както и смисъл в нещата, които ни се случват. Не е изключено да сме по-мрачни и негативни от обикновено, да си сглобяваме измислени сценарии, да търсим конспирации и да подозираме, че заобикалящите не ни мислят доброто.

Периодът е идеален за изготвяне на стратегия за действие. При всички случаи ще сме съсредоточени, борбени, целеустремени, последователни и упорити с нещата, които са важни за нас, но заради ретроградната Венера в Скорпион през същия период не ни се препоръчва да стартираме важни нови неща или да се изясняваме с близки до нас хора.

Разположението на Меркурий в Скорпион ще се отрази най-добре на водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успеят успешно да постигнат големи професионални и личностни успехи. Възможно е да финализират важни за тях проекти и да получат заслужено възнаграждение.

Периодът е подходящ огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв да се впуснат в политически, обществени или социални каузи. Те ще имат полза от приятели или познати.

Везните, Водолеите и Близнаците ще нищят любовен проблем и ще търсят яснота и разбирателство с близък до тях човек. Важно е да не са крайни и прекалено изискващи, за нещата да им се наредят по най-добрия за тях начин.

Телците, Девите и Козирозите може да имат истински прозрения във връзка с финансовото им състояние и да им хрумнат добри идеи за инвестиции или нови бизнес начинания.