Есента започва с ретрограден Меркурий, ретроградна Венера и обръщане на Юпитер в ретроградно движение. Това ще донесе на всички нас промени и ще ни подтикне да преосмислим живота си.

Нептун, вашият управител, ще бъде във вашия знак през целия септември. В Риби ще бъде и супер луната в края на август, което означава, че вашият месец ще бъде тясно свързан с това събитие. Слънцето и Меркурий, от своя страна, ще бъдат в Дева, която ще отговаря за вашите партньори този септември. Това означава, че трябва да изясните отношенията с другите, да анализирате отношенията с бивши партньори и да преработите някои документи, свързани с работата ви.

Ретрограден Юпитер на 4 септември ще бъде в знака на финансите, Телец, което ще тласне всеки от нас да преразгледа своето финансово състояние, разходи и спестявания и да обърне внимание на семейния капитал. До края на годината Юпитер ще ви върне към стари финансови инвестиции, направени през 2011-2012 г. Например, ако имате недвижим имот от тези години, може да започнете да го давате под наем или да помислите за рефинансиране на заем или ипотека. От друга страна, може би през тези години сте направили първата покупка на апартамент и сега искате отново да инвестирате в жилище, но за да го направите, ще трябва да продадете някакъв друг стар имот.

При вас, Риби, Юпитер ще бъде във вашия дом на образованието и пътуването, което означава, че ще ви се наложи да бъдете по-социални по време на командировки и да се свържете отново с хората, с които сте общували през май. Също така може член на семейството ви да ви посети или пък вие да им ходите по-често на гости. Също така е възможно да подпишете важни документи или да преработите някои вече подписани договори.

Септември ще е последният сравнително спокоен месец от годината, преди да се отвори Коридорът на затъмненията през октомври и да преживеем пълнолунието в Скорпион през ноември. Енергията на Коридора може да се усети един месец преди старта му, затова от 15 септември, новолунието в Дева, наблюдавайте внимателно събитията в живота ви.
При вас, Риби, може да има нов цикъл във връзките ви. Очаквайте нова любов! Може да се появи нов мъж в живота ви, с когото да имате чувствена и ярка връзка, която да ви накара дори да започнете да мислите за сватба. Новолунието на 15 септември може да се окаже най-съдбовният ден за 2023 г. за вас!

На 29 септември ще има мощно пълнолуние в знака Овен, което ще се отрази на вашия дом на парите и заплатите. Това означава, че ще имате радикална промяна към по-добро във финансовата страна на живота си. Например, ако сте решили да вземете заем, може да получите неочаквано наследство. Също така ще започнете да вярвате повече в себе си, ще се харесвате и обичате и най-накрая ще осъзнаете, че сте си самодостатъчни.