Есента започва с ретрограден Меркурий, ретроградна Венера и обръщане на Юпитер в ретроградно движение. Това ще донесе на всички нас промени и ще ни подтикне да преосмислим живота си.

Плутон, вашият управител, цял септември ще бъде в знака Козирог и ще бъде в квадрат със Северния и Южния възел. Това означава, че фокусът ще бъде върху комуникациите, а Вселената ще създаде такива работни и здравословни условия в живота ви, че ще ви помогне да промените начина, по който взаимодействате с другите. Ако не сте фен на социалните мрежи, например, може изненадващо да станете доста активни там.

Ретрограден Юпитер на 4 септември ще бъде в знака на финансите, Телец, което ще тласне всеки от нас да преразгледа своето финансово състояние, разходи и спестявания и да обърне внимание на семейния капитал. До края на годината Юпитер ще ви върне към стари финансови инвестиции, направени през 2011-2012 г. Например, ако имате недвижим имот от тези години, може да започнете да го давате под наем или да помислите за рефинансиране на заем или ипотека. От друга страна, може би през тези години сте направили първата покупка на апартамент и сега искате отново да инвестирате в жилище, но за да го направите, ще трябва да продадете някакъв друг стар имот.

При вас, Скорпиони, Юпитер ще бъде във вашия дом на връзките и брака, което означава, че ще промените нещо в отношенията си с партньора. Може да започнете да се виждате с някой бивш след раздяла или пък да решите да се разведете с настоящия партньор. Също така е много възможно няколко бивши да се върнат в живота ви, но от вас ще зависи как ще продължите отношенията си с тях.

Септември ще е последният сравнително спокоен месец от годината, преди да се отвори Коридорът на затъмненията през октомври и да преживеем пълнолунието в Скорпион през ноември. Енергията на Коридора може да се усети един месец преди старта му, затова от 15 септември, новолунието в Дева, наблюдавайте внимателно събитията в живота ви.
При вас, Скорпиони, в живота ви може да се появи нова група хора – нов екип или хора, които споделят вашите интереси. Например, може да се запишете на фитнес, да започнете да ходите на някои здравни процедури или да решите да се върнете на предишна работа, за да преосмислите някои проекти.

На 29 септември ще има мощно пълнолуние в знака Овен, което ще повлияе на вашия дом на работата и здравето. Възможно е да получите някаква диагноза, но бъдете спокойни, защото ще се излекувате бързо и като цяло ситуацията ще се разреши положително – може да научите нещо ново за тялото си и или да започнете да се грижите за него по по-здравословен начин. В работата може да имате нов мениджър или да получите нови служебни задължения като работа в интернет или по някакъв международен проект.