Есента започва с ретрограден Меркурий, ретроградна Венера и обръщане на Юпитер в ретроградно движение. Това ще донесе на всички нас промени и ще ни подтикне да преосмислим живота си.

Юпитер, вашият управител, цял септември ще бъде ретрограден в знака на Телец, взаимодействайки със Слънцето във вашия дом на кариерата и целите в живота. Това означава, че ще бъдете максимално ангажирани с работата и кариерата си. Ще получите добри финансови бонуси и ще успеете да разрешите важен паричен въпрос. Най-вероятно може да ви бъде предложена нова позиция и увеличение на заплатата.

Ретрограден Юпитер на 4 септември ще бъде в знака на финансите, Телец, което ще тласне всеки от нас да преразгледа своето финансово състояние, разходи и спестявания и да обърне внимание на семейния капитал. До края на годината Юпитер ще ви върне към стари финансови инвестиции, направени през 2011-2012 г. Например, ако имате недвижим имот от тези години, може да започнете да го давате под наем или да помислите за рефинансиране на заем или ипотека. От друга страна, може би през тези години сте направили първата покупка на апартамент и сега искате отново да инвестирате в жилище, но за да го направите, ще трябва да продадете някакъв друг стар имот.

Септември ще е последният сравнително спокоен месец от годината, преди да се отвори Коридорът на затъмненията през октомври и да преживеем пълнолунието в Скорпион през ноември. Енергията на Коридора може да се усети един месец преди старта му, затова от 15 септември, новолунието в Дева, наблюдавайте внимателно събитията в живота ви.
При вас, Стрелци, може да се появи нова цел в живота ви, която също може да е свързана с въпроса за взаимоотношенията. Например, може да имате нов партньор и да правите планове за бъдещето с него.

На 29 септември ще има мощно Пълнолуние в знака Овен, което ще се отрази на вашия дом на любовта, децата и новите проекти. Много е възможно да откриете нова невероятна любов – истинска буря от страст, която ще избухне в живота ви. Ако вече сте в сериозна връзка, може да забременеете или да подновите страстта в отношенията си. Ако започнете връзка в края на септември, тогава до края на годината ще намерите вдъхновение и огромна вълна от страст. Най-вероятно мъжът, който започне да ви ухажва, ще бъде свързан с работата ви. От гледна точка на кариерата, може да отворите нов бизнес, да започнете нов проект или да се захванете с някакъв вид спорт или хоби. Във всеки случай обаче ситуацията е свързана с темата за любовта – или се влюбвате, или сте изпълнени с обожание към себе си, и в тази връзка искате да приведете тялото си в отлична форма.