Актрисата с украински произход е родена на 14 август 1983 година. 

Тя стана известна с участието си в сериала "Шеметни години", където играе и съпругът ѝ Аштън Къчър. През годините актрисата набра популярност и участва във филми като "Приятелю, Тед", "Черният лебед", "По приятелски" и озвучава Мег Грифин в анимационния сериал "Семейният тип".

Но Мила има интересно мнение за света около себе си. За разлика от повечето холивудски звезди, за нея външният вид определено не е нещо, която може да я впечатли.

"Няма такова неща като перфектен мъж или жена. Това, което аз приемам за красиво, за друг може да не е."

Това заявява Кунис по време на интервю.

"Един човек боядисва косата си в кафяв цвят и всички правят същото. Мисля, че хората губят всякакъв усет за себе си, а това е жалко. След пластичните операции всички имат еднакви черти на лицето, еднакви носове и всичко. Но те са фалшиви. Затова смятам, че съвършенството не съществува", споделя актрисата.

Тя добавя, че не е обсебена от външния си вид и не одобрява поведението на колежките си. По нейни думи всички те започват да си приличат в един момент и сякаш един човек на няколко места.

Актрисата никога не се е притеснявала да говори за хората, с които работи или за политическите си възгледи, но сподели, че личният живот на всеки трябва да се уважава и да се бъде пазен от очите на другите.

Честит рожден ден, Мила!