Знам, че си ядосана. Знам, че е трудно да повярваш, че всичко ще се оправи. Искаш болката да спре, искаш да спреш да се съмняваш в себе си, но задръж още малко.

Трябва да оцелееш. И да не излезеш от вас, и да не се изкъпеш, просто се дръж. Някой може да реши, че си мързелива, но не е така. Ти знаеш, че си силна и можеш да го покажеш.

Някои дни просто не са продуктивни. Някои дни не е нужно да правиш нещо. Някои дни трябва да бъдат изживяни.

Направи го, макар и да е от спалнята, макар и да нямаш енергията да станеш от леглото, макар и да мислиш, че няма да се получи.

Не, не можеш да се затвориш завинаги. Но днес? Защо не? Не се тревожи за бъдещето, а за настоящия ден.

Това не означава, че трябва да търсиш одобрението на другите. Ако имаш нужния кураж, можеш да потърсиш професионален съвет. Ако имаш сила да отговориш на всяко съобщение, направи го. Ако можеш да излезеш навън, защо да не го направиш?

Всяка емоция е важна. Всяка помощ и всяка стъпка напред - също.

В дните, в които не се чувстваш добре, за да правиш, каквото и да е, не се насилвай. Не, ти не си провал и няма нищо лошо в това, да си починеш.

Хиляди хора преминават през това. Те не са се отказали, защо ти трябва?

Продължи напред. Продължи да дишаш, да вярваш и да живееш.

Може би си мислиш, че няма да спреш да правиш грешки. Може би смяташ, че всеки, който те обича, ще си тръгне или, че не можеш да дадеш нищо на света. Това са страхове, а не факти.

Малкото гласче в главата ти е добър лъжец и може да те убеди, че не е така. Запомни, че лошите ти моменти не те определят, а недостатъците ти не те задържат.

Възможно е да нямаш сили да направиш друго освен да закусиш, но това е добро начало. Прави нещата стъпка по стъпка. Това ще те отведе до нещо красиво, което си чакала цял живот.

Ти си силна. Преживяла си миналия ден. Не се предава, защото можеш и днешния.