Докато очакваме настъпването на идната година ви предлагаме една чудесно упражнение за мозъка. Ще успеете ли да разгадаете тази загадка, като разгледате внимателно илюстрацията?

Инспектор Луи, който бил на смяна по празниците, имал престъпление, което трябва да разреши. Отишъл на мястото, звъннал на вратата и минутка по-късно тя била отворена от сънения собственик на апартамента. Инспекторът се представил и казал: "Трябва внимателно да претърся апартамента Ви. Вашият съсед твърди, че на Коледа е дошъл на парти тук и докато той пеел празнични песни, заедно с вашето семейство, в близост до коледното дръвче, украсено с многоцветни светлини, Вие сте нахлул в апартамента му и сте откраднал няколко ценни вещи". 

"Това не е вярно! Аз и семейството ми отпразнувахме Коледа заедно с приятели в техния апартамент. Отидохме им на гости следобед. Едвам успях да украся коледното дръвче преди да тръгнем. Върнахме се вкъщи много след полунощ и веднага си легнахме. Ако искате, мога да събудя съпругата и сина си, за да потвърдят думите ми" - защитил се собственикът.

"Няма нужда да го правите" - прекъснал го инспектор Луи. "Очевидно е, че Вашият съсед е лъжец".

Как успял инспектор Луи да излови съседа в лъжа толкова бързо?