Много от нас се отказаха да търсят истинската любов. Много от нас се примириха с посредствени връзки. Много от нас се уплашиха. От самотата. От неизвестността. От реалността.

Много от нас вече не се борят за нещата, в които вярваха. За любовта, в която вярваха. Щом нещата станат малко по-трудни, те просто се отказват. Отказват да положат усилия. Отказват да тръгнат срещу течението.

Много от нас предпочитат да останат при човека, който винаги им казва това, което искат да чуят, отколкото да потърсят човека, който ще им каже това, което имат нужда да чуят, за да станат по-добри хора, за да изгадят по-здрави и пълноценни отношения със себе си и с другия.

Много от нас не помнят, че любовта на човека до нас не значи, че той ще мълчи, когато не сме прави. Не значи, че ще предпазва чувствата ни, заглушавайки своите.

Много от нас забравят, че, ако искаме истинска връзка, ако искаме истинска любов, трябва да сме достатъчно смели и достатъчно силни да изберем човек, който не се притеснява да ни казва това, което мисли. Човек, който посочва проблема, когато той се появи. Човек, който не мълчи.

Много от нас са станали толкова обидчиви от истината, че са забравили какво е да живееш с нея. И живеят в лъжа. Лъжейки себе си и останалите.

А истината е проста:

Човекът, който ще бъде истински до теб, е човек, който не се страхува да ти посочва слабите страни и е достатъчно търпелив да ти помогне да се справиш с тях. Човек, който очаква същото от теб. Очаква искреност и подкрепа. Честност и разбиране.

Истинската връзка не се гради за една нощ. Тя има нужда от време. От усилия. От отдаденост. И от решимост – да се грижите един за друг, да бъдете честни един с друг, да бъдете търпеливи. И да сте заедно.

Автори: Ай Джи