Отне ми четири дни преди да реша дали да кача тази снимка, или не. Но се оказа, че има много майки, които се чувстват по същия начин като мен. Затова прецених, че е важно да го направя, за да им покажа, че не са сами, макар самата аз да си мислех в началото, че се случва само на мен... Много от вас сигурно ще ме нападнат защо качвам подобни неща... Истината е, че просто искам да покажа на другите майки като мен, че не са сами. Да, случва се почти на всяка. Но ще се справим и с това!

Снимката, която виждате вляво е направена три дни преди да се роди второто ми дете Гавин. На дясната снимка виждате корема ми цели три седмици след раждането. Важното за мен е, да покажа, че няма значение колко слаба си, колко здравословно се храниш и дали правиш упражнения по време на бременността – тялото ти просто расте и няма как да искаме от него да се възстанови само за три седмици. Защото аз правех всичко това!

Разбира се, всичко е индивидуално. Има много случаи, в които няма и следа от корем и натрупани килограми, още след първата седмица след раждането. Но това е само за късметлийки с чудесен ген.

И докато това е прекрасно за тях, за много други като мен, подобно нещо е нереално. Ще имам нужда от много физически упражнения и време, за да се възстановя. Нося и стягащ корсет за допълнителна помощ при прибирането на корема. В същото време не се насилвам – най-важното е да се чувствам спокойна. Заради себе си и детето ми.

Така, че скъпи майки! Не сте сами – ще се справим!