Уверявам те, че щастието ти идва от теб самата, а не от външни фактори. Ако ти не усещаш, че мислите и чувствата ти са в синхрон, ако не вярваш, че заслужаваш да бъдеш щастлива, никой друг не може да го направи вместо теб.

На всяка от нас й се е случвало да очаква своето щастие от родителите си, от половинката си, от своите приятелки, дори от децата си. Истината обаче е, че е необходимо първо да откриеш своята златна среда, в която се чувстваш най-добре, за да оцениш и приемеш "подаръците", които другите ти дават под формата на внимание, прегръдки, целувки и незабележими жестове.

Предизвиквам те да направиш 2017-та най-хубавата си година досега, при това с една малка стъпчица, която няма да ти коства нищо, но ще ти даде много!

Просто бъди благодарна!

Толкова е простичко, да! През по-голямата част от деня си се фокусираме единствено и само върху нещата, които ни липсват, които ни дразнят и които просто искаме да не бъдат част от живота ни. Това води до едно непрекъснато чувство на неудоволетворение, което изсмуква желанието ни за живот и ни кара да бъдем раздразнителни и нещастни.

Сигурна съм, че ще попиташ "А защо е толкова важна благодарността?"

1. Тя ти помага да оцениш това, което имаш.

2. Кара те да видиш доброто, в нещата, които те заобикалят.

3. Дава смисъл на мига.

4. Благодарността всъщност е израз на любов.

5. Тя е връщане към състоянието на баланс, което е вложено изначално във всяка от нас.

Ако все още не съм успяла да те убедя, в което се съмнявам, тук е мястото да внеса няколко данни от проучвания на учени. Според медици от Американския здравен институт благодарността намалява чувството на депресия, може да помогне на хора, които страдат от посттравматичен стрес, подобрява съня, а освен това засилва паметта.

Ето го и следващия ти въпрос: "За какво обаче да бъда благодарна!?"

Всички знаем, че истински важните неща в живота са мънички и точно затова често ги забравяме. Практиката, която ти предлагам да следваш е елементарна и ще те накара да оцениш именно тях. Вечер, преди да заспиш, благодари за меката си и удобна възглавница, за чудесното си легло, за дъха, който дава живот на цялото ти тяло, изобщо за всички малки неща, които те заобикалят. Уверявам те, че ако правиш това всеки ден, в продължение на 30 дни, ще станеш по-спокойна, по-уверена и по-готова да приемеш положителните знаци и послания, които Вселената отправя към теб.