Избери да обичаш човек, който е достоен за сълзите ти. Човек, който е достатъчно смел да изтрие тези сълзи и да те накара отново да се усмихнеш, защото неговото щастие се крие в твоето щастие.

Избери да обичаш човек, който харесва недостатъците и несъвършенствата ти. Онзи, който ще вижда доброто в теб, въпреки че понякога грешиш. Онзи, който е видял колко прекрасна си, въпреки че в душата си носиш неизлечими белези. Онзи, пред когото няма да ти се налага да се преструваш на силна във всеки момент, защото знаеш, че този някой ще бъде до теб дори в трудните моменти.

Избери да обичаш човек, който ще те разочарова, но в същото време и ще те изумява с усилията, които полага, за да поправи грешките си. Онзи, който не се притеснява да изглежда като шут само и само да те накара да се усмихнеш. Онзи, който няма да се откаже от теб, независимо че понякога е трудно. Онзи, който няма да си тръгне, защото знае, че всяка болка си струва, за да бъде с теб.

Избери да обичаш човек, който вижда бъдещето си с теб и с когото ти виждаш бъдеще. Онзи, който вече прави общи планове, защото вярва, че те е срещнал с причина. Онзи, който знае, че животът с теб ще е пълен с радост.

Избери да обичаш човек, който ще те обича изцяло, а не само конкретни части от личността ти. Онзи, който се гордее с теб, защото го караш да се чувства благословен.

Избери да обичаш човек, който те кара да мечтаеш и който те вдъхновява да бъдеш все по-добра, но който не би искал да те промени насила, защото те обича такава, каквато си. Онзи, който подкрепя мечтите и целите ти, защото иска да успееш.

Избери да обичаш човек, на когото можеш да се довериш с цялото си сърце. Защото във всяка любов има и по мъничко болка, просто трябва да намериш човека, за когото всяка болка си струва!“

Рики Серено